Gündem, Haberler

Şemdinli’de Hain Saldırı! Şehit Sayısı 8’e Yükseldi

Türkiye, güne şehit haberleri ile uyandı. Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde, Irak sınırına yakın bölgede asker ile teröristler arasında çatışma çıktı. Bölgeden ilk gelen haberlerde şehit sayısı düşükken, ilerleyen saatlerde şehit sayısı 8’e yükseldi.

PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada, şehitlerin 6’sının asker , 2’sinin ise güvenlik korucusu olduğu bildirildi. Çatışmada 5 terörist de etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından çatışma ile ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli’de yaşanan çatışma ile ilgili gün içinde açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

“”02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Şehit olan asker ve korucuların isimleri

Teröristler ile yaşanan çatışmada şehit olan korucuların isimleri belli oldu: Osman Yeşil ve Alaattin Tekin. Şehitler, Toklu Köyü’nde defnedilecek.

Bu arada Şehit Osman Yeşil ve Alaattin Tekin’in yakınları, çatışma haberlerini aldıktan sonra çatışmanın yaşandığı bölgeye gitti.

Çatışmada şehit düşen askerlerimizin isimleri ve memleketleri

İsimleri kamuoyu ile paylaşılan şehit askerlerimizin isimleri

  • Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)
  • Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)
  • Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)
  • Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)
  • Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir