Yaşam, Yemek

Sevgilinizle Birlikte Yapabileceğiniz 10 Soslu Makarna

Sevgilinizle birlikte mutfakta vakit geçirmekten hoşlanıyor ve makarnanın birçok farklı tadını denemek isterseniz beraber soslu makarna yapabilir ve iş birliği ile yapılan yemeklerin daima güzel çıktığına şahit olabilirsiniz. İşte size sevgilinizle birlikte yapabileceğiniz 10 adet soslu makarna:

İçerik Navigasyonu

1- Spagetti Carbonara

Yerken İtalya’ya gitmişsiniz hissi doğacak bu makarnayı yumurta, dana bacon, parmesan ve birkaç tane karabiber ile rahatça çözebilirsiniz. Makarnayı haşlarken dana baconları kızartmalı ve diğer malzemeleri sosta karıştırırak ardından baconlar ile birleştirmelisiniz. Parmesanı makarna ve sosu birleştirdikten sonra en üste rendeleyebilirsiniz.

2- Basil Pesto

Fesleğen ve makarnanın uyumunu burada göreceksiniz. Fesleğenleri sarımsak, çam fıstığı, ceviz ve zeytinyağı ile mutfak robotunda çekmeli ve parmesanı ekleyerek karıştırmalısınız. Pestoyu biraz ısıttıktan sonra makarnanız ile birleştirebilirsiniz.

3- Fettucine Alfredo

Sadece tereyağ ve parmesan ile bir sos ne kadar güzel olurun tanımı tam olarak bu tarif. Fettucine makarnaları al dante haşlayın ve haşlarken kullanılan suyu sos olarak tereyağı ile karıştırın. Parmesanı yavaşça sosa ekleyin ve makarna ile karışana kadar pişirin. Bu makarnayı sıcak tabakta servis ederseniz çok daha kaliteli bir lezzete erişebilirsiniz.

4- Fettucini Alfredo’yu tavuklu yapın

Demin ki tarife ek olarak ızgara tavuk göğsünü ve mantarı sos ile karıştırabilir ve tane karabiber ile tatlandırarak yine sıcak tabakta servis edebilirsiniz.

5- Mac and Cheese

Filmlerde çokça gördüğünüz Mac and Cheese tarifi aslında oldukça kolay. Makarnayı haşladıktan sonra, sosa tereyağını eritin ve un ile kavurun. Ardından soğuk sütü tuz ve karabiber koyarak kaynatın ve yumurta sarısı, hardal, cheddar ve parmesan ile buluşturun. Sosu harmanladığınız makarnayı fırında 20 dakika kadar pişirirseniz afiyetle sevgilinizle yiyebilirsiniz.

6- Peynirli Cevizli Erişte

Biraz Türk usulü olsun isterseniz Peynirli Cevizli Erişte tarifini denemelisiniz. Kesme erişteleri haşlarken ayrı bir tencerede tereyağını eritmeli ve ceviz içleri kavurmalısınız. Erişte ile buluşan sosa beyaz peynir serpmeli ve isterseniz ceviz ilavesi ile bir an önce lezzete varmalısınız.

7- Amatriciana Spagetti

Filmlere konu olan bu makarnayı beyaz şarap, soğan, domates, tütsülenmiş dana eti ve birkaç baharat ile yapabilirsiniz. Zeytinyağında kavrulan soğanlara eti ekleyerek ardından şarabı koymalısınız. Domates ve bahartlar ile buluşan sosu makarna ile artık kavuşturabilirsiniz.

8- Penne Siciliano

Penne makarnayı, kapari, zeytin, cherry domates, sarımsak, közlenmiş patlıcan ve mozarrelladan oluşan sos ile buluşturduğunuzda mükemmel bir lezzet sizi bekliyor olacak.

9- Ton Balıklı Makarna

Denizden ne çıksa yerimcilerdenseniz ton balığı, domates, zeytin, mısır, kapari ile makarnayı birleştirerek şahane bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Arzunuza göre bu makarnayı cheddar ile fırına koyup daha farklı bir tatta oluşturabilirsiniz.

10- Salçalı Makarna

Öğrenci dostu olan salçalı makarna sevgili ile yapıldığında muazzam bir tada dönüşebilir. Salça, domates, fesleğen ve sarımsak sosta buluşarak makarnaya mükemmel bir sos olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir