Yaşam, Yemek

Sevgilinizle Yapmak İsteyeceğiniz 10 Meyveli Tatlı

Yazın denizden geldiğinizde ya da kışın sıcacık evinizde otururken hayatınızdaki erkeği şımartmak isteyebilir ve lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Hem kolay hem de mükemmel tatlılar için her mevsim uygun. İşte 10 lezzet:

İçerik Navigasyonu

1. Dondurmalı Kızarmış Ananas

Yaz sıcağında serinlemek için bu tatlıyı denemelisiniz. Bir ananası soyup daire şekline getirip ızgarada pişirin. Folyoya sarmayı unutmamalı ve beş dakika sonra ızgaradan almalısınız. Ardından sıcakken ananas üstüne dondurma koyun ve hemen tüketin.

2. Çilekli Sorbe

Yine yaz mevsiminin en güzel meyvesinden çilek ile yapacağınız ve sevgilinizle tüketeceğiniz mükemmel bir lezzet; çilekli sorbe. Toz şeker ve suyu karıştırıp şerbet yapıp soğutun. Ardından temizlenmiş çilekleri blenderden geçirin ve içerisine limon suyu ve şerbetinizi koyun. İsterseniz birkaç çikolata parçası burada size eşlik edebilir. Bu karışımı 5 – 6 saat dondurucuda arada bir karıştırırak hazırlayın ve ardından tüketin.

3. Muzlu Chia Puding

Biraz daha modern bir yiyecek olan chia ile puding yapabilirsiniz. Chia tohumlarını süt ile karıştırıp jel kıvamına getirin ve yarım saat bekletin. Ardından bal ve vanilya özütü ekleyin. Muzu ezip pudinge karıştırın ve üstünü muz dilimleri ile süsleyip servis edin.

4. Ayva Tatlısı

Kışın en güzel meyvesi ayva ile şahane lezzetler hazırlayabilirsiniz. Ayvaları çekirdekleri ile tencereye koyun ve toz şeker ile su ekleyin. Pişen ayvaları daha sonra tabağa alın ve kalan şerbetini üzerine gezdirin. Biraz kaymak ile ılık halde servis edebilir ve sevdiğinizle tüketebilirsiniz.

5. Muz Kızartması

Yumurta, süt, un, kabartma tozu ve tarçını sulu hamur kıvamına gelene kadar karıştırın ve dilimlenmiş muzları önce nişastaya ardından bu harca bulayıp kızartın. Pudra şekeri ekleyerek servis edin.

6. Elmalı Milföy

Biraz daha kolay bir tatlı olan bu tatlıda elmaları cips şeklinde kesin ve kaynatın. Milföyler ile gül şekline getirin ve yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlayın ve 170 derecede renk alana kadar pişirin. Pudra şekeri dökerek sevdiğinizle paylaşabilirsiniz.

7. Karpuz Pasta

Serinletici olması için bir karpuzu küp haline getirin ve kabuklarını soyun. Pasta kreması hazırlayıp derin dondurucuda biraz soğutun ve ardından karpuzun üzerini kaplayın. Üzerini yaban mersini ile süsleyebilir ve 6-7 saat soğutarak servis edebilirsiniz.

8. İncirli Toplar

10 – 12 adet kuru inciri parçalara ayırın ve fındıkla beraber macun kıvamına getirin. Bisküvileri ufalayarak kaba alın ve macun kıvamındaki incirleri tarçınla beraber karıştırın. Küçük toplar yaparak hindistan cevizine bulayın ve sevdiğinize tattırın.

9. Meyveli Fondü

Hepimizin sevdiği fondüyü kivi, portakal, çilek ve muzla hazırlayabilirsiniz. Fondü kabına çikolataları eritin ve saydığımız meyveleri dilimleyerek servis edin.

10. Vişneli Crumble

Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayarak limon suyu ve şekerle tavada ısıtın. Robotta un, tereyağ ve şekeri çekerek sosunu hazırlayın. Vişneleri fırın kabına koyarak üzerine bu sosu koyun ve 180 derecede 10 ile 15 dakika pişirip servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir