Haberler

Sevgilisinin Yanından Kaçırılıp Defalarca Tecavüze Uğradı

Diyarbakır’da 2013 yılında kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra, otomobilde erkek arkadaşı ile birlikte olan 29 yaşındaki kadını kaçırıp, defalarca tecavüz ettikleri ve otomobildeki arkadaşını döverek üzerindeki eşyaları aldıkları iddia edilen 3’ü tutuklu 6 sanığa 55 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme ise 3 sanığın beraatine karar verdi. 

diyarbakir-da-kendini-polis-olarak-tanitan-kisiler-kadina-tecavuz-etti.jpg

Savclığın iddialarına göre olay 26 Kasım 2013 tarihinde saat 21:30 sularında otomobilde beraber sohbet eden 29 yaşındaki S.B. ile 45 yaşındaki erkek arkadaşı İ.Ç. polis olduklarını iddia eden 4 kişinin sopalarla dövüldükten sonra Devegeçidi Barajı piknik alanına götürülmesiyle başladı. Savcı bu kişilerinde birden fazla kişiye tecavüz ettiğini, telefon ile çağırdıkları 2 kişinin de kadına tecavüz ettiğini açıkladı. 

diyarbakir-da-kendini-polis-olarak-tanitan-tecavuzculer-serbest.jpg

2 Gün Sonra Aramasıyla Yakalandı

Şüphelilerin, İ.Ç.’nin üzerinde bulunan 1600 nakit para ile değerli eşyalarını aldıktan sonra mağdurları serbest bıraktığı ifade edildi. İddianamede şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı fakat, şüphelilerinin bulunamadığı iddia edildi. Olaydan 2 gün sonra görünmeyen numaradan telefonla arayan bir kişi S.B. ile görüşmek istedi. Bu kişinin saldırganlardan biri olabileceği göz önüne alınarak başlatılan araştırmada 9 şüphelinin tespit edildiği, 6’sının mağdurlar tarafından teşhis edildiğini vurguladı. İddianamede şüpheliler cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli yağma suçlarından 80 yıla kadar hapisle cezalandırmaları istendi. 

diyarbakir_da_kendini_polis_olarak_tanitan_6_tecavuz_sanigi-beraat-etti.jpg

İndirimsiz Ceza Kullanıldı

İddiaların kabul olmasının ardından 9 sanığın yargılanmasına 2014 yılında Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Sanıklar suçlamaları reddeti fakat mahkeme kurulu sanıkların cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun etme ve nitelikli yağma suçlarından 55 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanıkları işledikleri tüm suçlar için ayrı ayrı üst sınırdan cezalandırıldıklarını belirten mahkeme heyeti, işlenen her bir suç için 3’er kez ceza artırımı uygulandığını kaydetti. Kararda ise sanıkların suç işlemeye yatkın olan kişilikleri ve pişmanlık duymamaları nedeniyle ceza indirimi yapılmadığı ifade edildi. Tutuklu 3 sanığın tutukluluk halinin devam etme kararına, ceza alan sanıklar hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldı. Mahkeme kurulu olay sırasında olay yerinde bulundukları kanıtlanamayan sanıkların ise beraatine karar verdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir