Kültür, Sinema

Sinemaya Uyarlanmış 10 Kitap

Beni en çok etkileyen kitaptan sinemaya aktarılmış filmler den on tanesini anlatacağım ; çoğunlukla hayal kırıklığına uğradığım kitabı okurken ki düşüncemi yansıtmayan filmlerden bahsetmeyeceğim. Kitabı okuduğumda beni götürdüğü hayal dünyasının çok dışına çıkmış ruhunu tamamen kaybetmiş birçok film gördüm ve tabii ki beğenmedim bu sebeple sana burada bahsedeceklerim tamamen okurken ve izlerken beni tatmin eden filmlerden on tanesi olacak .

gulun-adi-kitabi.jpg

Kitaptan uyarlanan en iyi filmler ;

Gülün adı  ; Umberto Eco nun ortaçağ avrupası İtalya da geçen ve o dönemin tarikatları papa ve imparator arasında geçen  olayları anlatan bir savaş romanı kitabı okuduğumda çok etkilenmiştim aynı ktap 1986 yılında İtalya ,Fransa ve Alman ortak yapımıyla beyaz perdeye aktarıldı ve çok başarılı bulundu bende de aynı derecede etki yarattı kesinlikle hem okumanı hemde izlemeni tavsiye edebilirim.

Anna Kararina ; Tolstoy  müthiş bir dünya klasiği okuduğunu düşünüyorum çünkü orta öğretimde hemen hepimiz okuduk .Kütaptan uyarlanan filmler  arasında en beğenilenlerden , birçok farklı yönetmen tarafından sinemaya uyarlandı ve izlendi .

Hayvan Mezarlığı ; Stephen King sürükleyici ve güzel bir roman olarak aklımda aklamıştı hayvan sevgisi olan ve gerilimden hoşlananların okuyacağı türden 1986 yılında filmi beyaz perdeye uyarlandığında gişe rekorları kırmış ve hala seyredilebilir .Okurken ve izlerken keyif aynı.

The pianist ;Wladyslaw Szpilman’in otobiyagrafisi biyografi okumayı seviyorsan müthiş bir kitap sinemaya uyarlandı ve beklenilenin üstünde etki yarattı seninde keyifle okuyabileceğini düşünüyorum.

yesil-yol-filmi.jpg

Yeşil yol ; Stephen king ağlatan kitap ve ağlatan film benim eğ beğendiklerimden.

Kuzuların Sessizliği ;Thomas Harris kitapta filmde benim için bir klasik .

boleyn-kizi.jpg

Boleyn kızı ; Philippa Gregory kitapta filmde başarılı hatta birkaç farklı filmi çekildi ve ben hepsini izledim.

Uçurtmayı vurmasınlar ; Feride çiçekoğlu Romandan sinemaya uyarlanan Türk filmleri  arasında benim en beğendiğim kitabı okurkende hüzünlendim filmi  izlerken de bence en iyi yerli film ; kitaptan sinemaya aktarılan.

Baba ; Mario Puzo tarafından yazılan ve iyi polisiye kitaplardan biri iken beyaz perdeye uyarlanması ile tüm düyanın ilgisini çeken seri bence kesinlikle klasik .

Aşk ve Gurur ; Jane Austen hem okurken hem izlerken keyif aldım iki halide güzel olan klasik her on yılda bir yeniden filmi çekilir ve kesinlikle izlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir