Zengin İçerik

Sizce İstanbul Ne Kadar Güvenli Bir Şehir?

Yeni yapılan araştırmalardan elde edilen veriler ile İstanbul’unkötü yüzü ortaya çıktı. Bir araştırma şirketi, nüfusu 10 milyonun üzerinde olan mega kentlerle ilgili dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Bu araştırmaya göre İstanbul, taciz ve şiddet tehlikesinde 6. sırada yer aldı.

Araştırma Thomson Reuters Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Kadınlar için en tehlikeli kent Mısır’ın başkenti Kahire olarak belirlenirken, en güvenli kentler ise Londra, Tokyo ve Paris olarak açıklandı.

istanbul-arastirma.jpg

İçerik Navigasyonu

Kısaca İstanbul Hakkında

2016 yılının Aralık ayında yapılan araştırmalara göre İstanbul 14,8 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olmaya devam ediyor. Bununla beraber ticaret, eğitim, tarihi yerler ve ekonomi bakımından da Türkiye’de birinciliğini korumakta. Ayrıca en çok turistin bulunduğu İstanbul’da günde sadece 4 milyon insan Metro ve İETT gibi toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır. Bu şekilde şehrin kalabalık olması bazen yararlı olmayıp çeşitli sıkıntılar doğurabiliyor.

istanbul.jpg

Bayanların Düşmanı İstanbul

Bir vakfın devasa yerler için yaptığı anketlerden elde edilen sonuçlar ile İstanbul kadınlar için tehlikeli olan yerler arasında altıncı sırada. Bu anket 1-19 arasında yapılmış olup, küçük sayılar kadınlar için kötü olduğunu büyük sayılar ise güvenli olduğunu belirtmektedir.

Yukarıda da dediğimiz gibi, İstanbul’da 4 milyon insan toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır. Bu sayının fazla olması ülke ekonomisi için iyi olmakla beraber kadınlar için hiç iyi olmuyor. Özellikle iş gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşıma araçlarının kalabalık olması, kadınları tacize karşı savunmasız bırakabilecek durumların yaşanmasına neden olabiliyor.

Ankete Göre Kadınlar İçin Tehlike Barındıran En İyi ve En Kötü Yerler

Thomson Reuters Vakfı’nın yaptığı incelemelerden sonuçlara bakarsak, kadınlar için en çok tehlike söz konusu olan yer Mısır’ın başkenti Kahire olmuştur. Tehlike konusunda en güvenli yerler ise anket sonuçlarında Tokyo ve Paris (Aşk Kenti) seçilmiştir.

istanbul-raporu.jpg

İstanbul’un Karnesi

Anket sonucunda İstanbul ile ilgili elde edilen sonuçlar ise şöyle:

– İstanbul; kadın sünneti, çocuk gelinler ve çocukların öldürülmesi gibi geleneksel uygulamaların yaşandığı en kötü sekizinci kent oldu.

– Bununla birlikte eğitim, toprak ve mülk sahibi olma, banka hesabının bulunması gibi hizmetlere erişimde ise sekizinci sırada yer aldı.

– Peki kadınların sağlık hizmetine ulaşımında durum ne? Buna göre de İstanbul en kötü 13. kent olarak listede yerini aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir