Dünya

Sizce Savaş Kapıda Mı?

 Bunların blöf olduğunu düşünen Dünya kamuoyuna şakalarının olmadığı göstermek isteyen Kuzey Kore, bu hareketi ile başta Dünya borsaları olmak üzere birçok dengeleri de etkilemeyi başardı. Peki, şimdi sorulacak soru, acaba bu olay Dünya savaşına neden olabilir mi?

kuzey-kore-japonya-gerginligi-savas-kapida-mi-son-gelismeler.jpg

Yeni Dünya Dengesi

Bir taraftan ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ile bölgenin komşuları olan Güney Kore ve Japonya, diğer taraftan ise Panda Kim’in ülkesi Kuzey Kore ile en büyük destekçisi Çin ile birlikte İran ve Rusya. Ve tabii ki bu bloglar arasında sıkışıp kalan Türkiye ile diğer ülkeler. Aslına bakarsanız henüz net bir blog ayırımı olmasa da, tahminler bu yönde. Ve bu blogların küçük ihtimal ile de olsa birleşmelerinin bir Dünya Savaşının tetikleyicisi olabileceği dillendirilmeye başlandı.

kuzey-kore-japonya-gerginligi-son-gelismeler.jpg

Yeni Tahrikler

Çirkin Panda Kim Jong Un ile destekçisi Çin’in bu aşamada geri adım atmaması ve yeni füzeleri denemeleri, tahriklere neden olmaya devam ediyor. Bu tahriklerin hangi seviyeye kadar devam edeceği ve devamında son olarak hangi aşamaya evrileceği merak konusu. Yeni tahriklerin yolda olduğu ve Guam adalarına da balistik füzeler ile saldırı düzenleneceği düşünülmektedir. Hatta bu bağlamda tarihler bile verilmiş durumda. Eylül ayında Guam adalarına en az 2 balistik füze başlığı taşıyan füze saldırısı olacağı tahmin ediliyor. İşte bu son füze denemelerinin, artık sona gelinen olayların ve belki de 3. Dünya Savaşının fitilini ateşlemenin son aşaması olacağı düşünülmektedir.

kuzey-kore-japonya-gerginligi-savas-son-gelismeler.jpg

Sizce 3. Dünya Savaşı Kapıda Mı?

Şimdi bu aşamada sizlere de bu konudaki fikrinizi sormak istiyoruz. Acaba, yeni bir dünya savaşının ateşini fitilleyecek mi bu son gelişmeler? Ve ABD Başkan Donald Trump ile Kuzey Kore Başkanı Kim Un, bu savaşın en büyük aktörleri olacak mı? Yoksa kimisine göre sadece gövde gösterisi ve silah tüccarlığı oyunu mu?

  1. Sizce 3. Dünya Savaşı Kapıda mı?

    1. Evet, bekliyorum
    2. Hayır, böyle bir şey olmaz
    3. Umulur ki olmasın!
    4. Belki de
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir