Medya

Sizce Survivor Oylamasında Sahtecilik Yapılmış Mıdır?

Yarışmanın birincisini belirlemek için yapılan halkın SMS oylarının sayımında sahtecilik yaptığı iddia edildi ve savcılık tarafından SMS oylarını onaylayan Beyoğlu 30. Noteri Rabia Kaban hakkında soruşturma izni istendi.

survivor-oylamada-sahtecilik-iddiasi.jpeg

Bir Vatandaşın İhbarı Üzerine

C.S. isimli bir vatandaş, geçtiğimiz yıl düzenlenen “Survivor” isimli yarışmada, Ogeday Girişken’in hileli bir SMS sonucu birinci olduğunu, yarışmanın birincisini belirlemek için yapılan SMS oylamasında, oylarının sayımı konusunda sahtecilik yapıldığını iddia etti. Vatandaşın ihbarına göre, yapılan oylama sonuçlarının belirlenmesi için yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm SMS oylarının 15 dakika gibi kısa bir sürede sayılmasının mümkün olmadığı ve noterin televizyon ilkeleri gereği belirlenen ismi, yani Ogeday Girişken’i birinci olarak yazdığı ileri sürüldü.

C.S. isimli vatandaşın yaptığı bu ihbar sonrasında ise savcılık tarafından olayda evrakta sahtecilik suçu olup olmadığına dair bir soruşturma başlatıldı.

survivor-2017-sampiyonu-kim.jpg

Noterin İfadesi Alındı

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nca Beyoğlu 30. Noteri Rabia Kaban’ın ifadesi alındı. İfadesinde “Survivor” adlı yarışma programının noterliğini yaptığını söyleyen Rabia Kaban, “Survivor” adlı yarışmanın SMS oylamasının sonucunun belirlenmesi için gelen oyların sayımında özel bir sistem kullanıldığını ve sayımın bir tutanağa bağlandığını söyledi. Oluşturulan bu tutanağa göre Ogeday Girişken isimli yarışmacının rakibinden daha çok SMS oyu aldığını belirtti.

Kaban, soruşturma kapsamında alınan ifadesinde yarışmanın SMS oylamasının sonuçlarının belirlenmesi konusunda herhangi bir sahtecilik bulunmadığını belirtse de savcılık tarafından Adalet Bakanlığı’na yazı yazılarak Beyoğlu 30. Noteri Rabia Kaban hakkında soruşturma izni istendi.

Olay hakkındaki son durum ise Adalet Bakanlığı’nın Noter Rabia Kaban hakkında yapılacak soruşturma izni için izin verip vermeyeceği yönündeki kararı bekleniyor.

  1. Sizce “Survivor” yarışmasının birincisini belirlemek için yapılan SMS oylamasının oy sayımında sahtecilik yapılmış olabilir mi?

    1. Evet, SMS oylarının sayımında hile yapıldığına inanıyorum.
    2. Hayır, olur mu öyle şey. Hile yapıldığına inanmıyorum.
    3. Olmuş olabilir, bilemeyiz. Soruşturma sonuçlarını bekleyip göreceğiz.
    4. Fikrim Yok
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir