Seyahat, Yaşam

Slovenya’nın Doğal Güzelliği: Bled Gölü

Öylesine yeşil bir ülke ki Slovenya, size eşsiz tabloları ve doğa belgesellerinde sunulan yeşilin her tonunu yaşatıyor. Harika bir güzelliğe sahip olan Bled Gölü‘nün cazibesine ise kapılmamak mümkün değil. Burada aşkı ve yaşamanın mutluluğunu damarlarınıza kadar hissedebilir ve saatlerinizi hiç düşünmeden geçirmek isteyebilirsiniz.

bled-golu.jpg

Bled Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Bled Gölü’ne nasıl gidilir derseniz en iyi seçenek havayolu ulaşımı olacaktır. İstanbul’dan Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana’ya her gün sağlanan direkt uçuş opsiyonlarını önceden uygun fiyata alabilirsiniz. Buradan sonra ise Bled Gölü’ne ulaşım başkent Ljubljana’ya 55 km uzaklıkta olması nedeni ile oldukça kolaydır. Ülkeyi doya doya rahat bir şekilde gezmek isterseniz Türkiye’de kullanılan ehliyetler ile havaalanından günlük yaklaşık 20-30 Euro tutarında araba kiralayabilsiniz. Yabancı bir ülkede araba kullanmaktan çekinceniz var ise veya daha uygun bir ücret ile gitmek istiyorsanız diğer bir ulaşım şekli de havaalanından kalkan ve biletleri 5-6 Euro tutarında olan otobüsler olacaktır. Daha meşaketli olan tren alternatifini de tercih edebilirsiniz.

Bled Gölü’nde Gezilecek Yerler Nelerdir?

Bled Gölü’nü günü birlik gelerek gezebileceğiniz gibi bu masalları aratmayacak doğa güzelliğini göl kenarında yer alan şirin butik otellerde kalarak da yaşayabilirsiniz. Büyük bir alana sahip olmayan bu gölün etrafında 5 km’lik bir yürüyüş yolu mevcuttur. Bu yolda yürüyerek gölün doğasını detaylı olarak yaşama şansı bulursunuz. İsterseniz bisiklet kiralayarak da bu gölün keyfini çıkarabilirsiniz. Her ne kadar muhteşem doğası başta romantizm için çekici gelse de gölde daha birçok aktivite yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları yüzme, kano, yelken gibi gölde yapılabilecekken dağ tırmanışı, binicilik, dağ yürüyüşü, kayak, golf gibi gölün doğasından faydalanarak da yapabileceğiniz sporlar mevcuttur. Bled Gölü’nü ziyaretçileri tarafından daha da cazip kılan sebep ise gölün ortasında yer alan Bled Adası’dır. Bu küçük adaya ulaşım Pletna adı verilmiş kayıklarla sağlanmaktadır. Adaya gider gitmez görebileceğiniz tek yapı ise gölün yeni evli çiftlerle ilgili ilginç hikâyesinin geldiği St. Martin Kilisesi’dir. İnanışa göre 99 basamağı olan kilisede yeni evli erkekler eşlerini bırakmadan taşırlarsa çiftin mutlu bir hayatları olurmuş. Bunun yanında, ada ziyaretçileri adada bulunan çanlar ve zilleri çalarak iyi şans dilemektedir. Gölün etrafında bulunan çeşit çeşit restoranlarda ise yemek yiyebilir ayrıca Bled’in simgesi sayılmış kremalı kek olan ‘Kremna Rezina’yı tadabilirsiniz. Bled Gölü’nde gezilecek ayrıca 140 metre yüksekliğindeki Bled Kalesini gezerek, gölün ve etrafındaki muhteşem manzarasına tanık olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir