Gündem

Son Dakika: İstanbul’da Okul Saatleri Belli Oldu 

İstanbul’da sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim yapacak olan okullar için saatler belli oldu. Sabahçı okullar için en erken saat 8.00 olarak belirlendi. İstanbul büyükşehir belediyesi valiliğinin duyurduğu karara göre tekli saat bu yılda uygulanacak.

okul-saatleri-belli-oldu.jpg

Geçen sene ilk defa uygulanan tekli saat uygulaması, kış aylarında sabah eğitim öğretim gören öğrenciler için karanlık olması sebebi ile zor olmaktaydı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde kış aylarında sabah saatlerinde ulaşım sıkıntısının yaşanması ve öğretim de bazı sıkıntılar olmasından dolayı öğrenci velileri ve bazı çalışanlardan valiliğe bu durum intikal etmişti. Valilik ise bu sorunu çözmek amacı ile 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında sabah okula gidecek öğrencilerin ders başlama saatlerini ileri saate alma kararı alındı. Okul idareleri tarafından ve servis taşıyıcıları ile yapılan tüm görüşmelerde ise anaokulu, ilköğretim ve ortaokul eğitimi veren okulların sabah eğitim vermesinin hem İstanbul trafiğinde  ulaşım sıkıntısı yaşatması hem de karanlık olması sebebi ile öğretim kalitesinin düştüğü ifade edilince ileri saatlere alınma kararı verildi. Bu yüzden bu okullardan ikili eğitim verenlerin sabah en erken olarak saat 8.00 da başlayacağı iddia edildi.

okul-saatleri-belli-oldu-2017.jpeg

Sayın Bakan İsmet Yılmaz da Valilerin bu konuda karar alacağını duyurdu!

Milli eğitim bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı bir açıklama da ise okul saatlerinin açılma ve kapanması konusunda yetkinin  tamamen valiliklere verildiğini duyurdu. Valiliklerin duruma göre saatleri ayarlayabileceğini ifade etti. Ayrıca buna ek olarak büyük şehir belediyelerin de  bu durum ulaşım sıkıntısının da olmasından dolayı daha çok tedbir alınarak ileri saatlere alındı. Ayrıca sayın bakan, bir Kars ili ile bir Edirne ilinin aynı konumda olmaması nedeni ile en mantıklı çözümün tam yetkinin valiliklere verilmesi olduğunu ifade etti. Şehirleri hakkında en iyi kararı verebilmeleri nedeni ile valilere genelge gönderildiği ifade edildi.

Genelge yayınlandı!

Yayınlanan genelgede bu yıl da kış saati uygulamasının yapılacağını ve valiliklerin şehirlerdeki ulaşım iklim gibi her türlü şartı değerlendirerek yetkilerini kullanması gerektiğinin yazdığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir