Haberler, Siyaset

Son dakika… Melih Gökçek Odasını Topladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in odasını topladığı iddia edildi.

Gökçek, Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için Esenboğa Havaalanı’na gitti ve ayaküstü sohbet edebildi.

melih-gokcek-istifa-etti-mi.jpeg

İçerik Navigasyonu

Son Bir Kez Görüşmek İstedi

Hürriyet Gazetesi’nden Deniz Gürel’in haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, odasını topladı. Son bir kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek isteyen ve bu nedenle de Esenboğa Havaalanı’na gelen Gökçek, burada cumhurbaşkanı ile ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdi.

Özel Görüşme Şansı Bulamadı

Cumhurbaşkanı’ndan özel bir görüşme talep eden ancak ayaküstü sohbet dışında konuşma fırsatı bulamayan Gökçek’in, Dikmen’deki başkanlık konutunda ve belediyedeki makam odasındaki eşyalarını topladığı iddia edildi.

erdogan-melih-gokcek.jpg

‘Topbaş gibi yapın’ Demişti

Sırbistan dönüşü sonrası belediyelerdeki değişim sürecine değinen Cumhurbaşkanı, Topbaş’ın istifasını örnek vererek, “Onun gibi yapsınlar” demişti. Erdoğan,”Bazı arkadaşlarımızın bence bundan rahatsızlık duymamalı. Tam aksine, bizim yönetimimiz eğer böyle bir karar verdiyse, verecekse, o konuda Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir. Dolayısıyla bu hareketi güçlendirir.”  Açıklamasında bulunmuştu.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gökçek ile ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

“Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bu konuyla ilgili, partimizde, bazı yerlerde bir değişim söz konusudur. Zira mart 2019 seçimlerine giderken bu tür değişimlerin olması gereken yerlerde, değişim iradesini partimizin üst yönetiminin ortaya koymasını özellikle arkadaşlarımız da istiyorlar. ” 

‘Kusura Bakmasınlar’

Erdoğan, seçimle gelen seçimle gitmeli yorumlarına da şu cevapla karşılık vermişti:

“Kusura bakmasınlar da, seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar“ dedi ve ekledi, Bunlar tabii ki bir iradenin yaptığı ön seçimler vesaire neticesinde buralara geliyorlar. Ve yani, siz 20 sene, 23 sene, 24 sene belediye başkanlığı yapacaksınız, bazı yerlerde üç dönem belediye başkanlığı yapılacak. Ilanihaye buralarda kalınacak diye bir şey yok.”

  1. Sizce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek istifa edecek mi?

    1. Evet, istifa kaçınılmaz
    2. Hayır, istifa etmeyecek
    3. Mecbur, istifa etmek zorunda!
    4. Fikrim yok.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir