Eğlence, Medya

Suriye’de mülteci kampında doğdu şimdi bir Hollywood yıldızı!

Yeryüzündeki kanlı savaşların her zaman en büyük mağdurları hayatta kalmaya çalışan yerel halk oluyor. Binlerce insan ya hayatını kaybediyor ya da yakınlarından bir daha haber alamıyor, yüz binlercesi ise savaştan kaçabilmek adına evini barkını, işini, okulunu, kurulu düzenini, kısacası her şeyini terk etmek zorunda kalabiliyor. Mülteci kamplarında dünyaya gözlerini açan binlerce çocuk kendi kaderlerini çizmeye çalışıyor. Mülteci kamplarından birinde dünyaya gelen, zorlu koşullar içinde yaşamına devam eden ve başaran Iraklı güzel Vivian Nouri de onlardan biri…

Yeni Bir Yıldız Doğuyor!

Körfez Savaşı’ndan sonra Saddam Hüseyin yönetimine karşı başlayan Kürt ayaklanması sırasında Kuzey Irak’ta yer alan evleri bombalamalar neticesinde yıkılan Vivian Nouri, anne ve babasının sığınmak zorunda kaldığı Suriye’de bir mülteci kampında 1993’te doğdu.

1995 yılında ailesi ile birlikte Yeni Zelanda’ya göç eden Nouri, küçük yaşlardan beri müzik ile ilgileniyor. Henüz 15 yaşındayken dönemin Yeni Zelanda başkanı John Key’in de katıldığı bir etkinlik sırasında şarkı söyleyen Nouri, o sıralar tüm ülkenin dikkatini çekmişti.

Müzik kariyeri için bilgisayar mühendisliği bölümündeki eğitimini yarıda bırakan ve Los Angeles’ın yolunu tutan güzel şarkıcı, kısa sürede buradaki yapımcıların da dikkatini çekmeyi başardı.

Youtube için çektiği videoları yapımcı Brian Kennedy’ye gönderen Nouri’nin performansı çok beğenildi ve böylelikle genç şarkıcı Paramount Stüdyoları ile çalışma fırsatı yakaladı. Nouri, Babalar Savaşıyor 2 (Daddy’s Home 2) adlı Hollywood filminde bir Noel şarkısı seslendirdi ve büyük takdir topladı. 2016’da vizyona giren Babalar Savaşıyor adlı filmin devamı nitelikte olan Babalar Savaşıyor 2’in başrollerinde Will Ferrel, Mark Wahlberg ve Linda Cardellini yer alıyor.

Mülteci kampından Hollywood stüdyolarına uzanan hikayesi ve güzel sesi ile tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Vivian Nouri, yakın gelecekte adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir