İlişkiler, Kadın, Sizce

Tartışmayı Açıyoruz: Sizce Erkeklerin En çekici Yeri Neresi?

Bu soruyu herhangi bir kadına yönelttiğiniz zaman, eğer yüz yüzeyseniz muhakkak size olan cevabı: gülüşü, gözleri veya duruşu olacaktır. Fakat yapılan araştırmalara göre bu unsurların kadınlar nezdinde genel cazibeyi tamamlayan birer aksesuar görevi gördüğü ortaya çıkmıştır.

erkeklerin-en-cekici-yerleri.jpg

Bu araştırmalarda katılımcı kadınlar bir platformun arkasına geçirilmiş ve karşılarına farklı erkek tipleri getirilmiştir. Ayrıca kadınların gözlerinin, karşılarındaki erkeklerin ilk önce neresine odaklandığını belirlemeye yarayan bir cihaz, kadınların başlarına bir aparat sayesinde geçirilmiştir. Bu cihaz hangi aralıklarla nereye odaklandıklarını öğrenmeyi sağlamaktadır.

en-cekici-erkekler.jpg

Kadınların karşısına getirilen erkek tipleri ise çeşitlilik göstermektedir:

Birinci örnek: Uzun boylu, kaslı, çekici yüz hatlarına sahip ve güzel bir gülüşü olan erkek katılımcı.

İkinci örnek: Uzun boylu, kaslı fakat çekici yüz hatlarına sahip olmayan bir erkek katılımcı.

erkeklerin-en-cekici-yerleri-neresi.jpg

Üçüncü örnek: Uzun boylu, kaslı bir vücuda sahip olmayan ancak çekici bir yüze ve gülüşe sahip olan bir katılımcı.

Dördüncü örnek: Kısa boylu, göbekli fakat çekici yüz hatlarına ve güzel bir gülüşe sahip olan erkek katılımcı.

Araştırmaya katılan birçok kadın, en çok birinci örnekteki erkek katılımcıya dikkat etmişlerdir. Fakat bunun yanında belirtilmesi gereken nokta ise şu, birinci örneğin ilk önce yüz hatlarına çok kısa bir süreliğine bakıp, örneğin vücut yapısına daha çok dikkat etmişlerdir. Kadınların gözleri, birinci ve ikinci örnek arasındaki vücut yapısı benzerliği yüzünden bir ve ikinci örnek arasında sürekli gidip gelmiştir. Daha sonra detaylı bir şekilde bakmaya karar veren katılımcı kadınlar, birinci örneğin yüz hatlarına dikkatlice baktıktan sonra tercihlerini bu örnek üzerine yapmışlardır. Diğer örnekler ise birinci ve ikinci örneğin bulunduğu ortamda dikkate alınmamışlardır bile. Katılımcı kadınlardan sadece çok küçük bir azınlığı bu örneklere dikkat etmişlerdir. Fakat tercihleri gene birinci örnek üzerine olmuştur. Bazı kadınlar ise üçüncü örneği tercih etmişlerdir.

İşte bu noktada büyük bir ayrım bulunmaktadır. Birinci ile üçüncü örnek arasındaki tek fark vücutlarının kaslı olup olmamasıdır. Bu farkı yaratan noktanın ise, bazı kadınların kaslı erkeklerden hoşlanmaması olarak belirlenmiştir. Çünkü tek benzer özellikleri, bu örneklerin çekici yüz hatlarına ve güzel bir gülüşe sahip olmalarıdır. Ancak şunu da belirtmemiz gerekir ki, birinci örneği seçen kadın sayısı, ikinci örneği seçen kadın sayısından daha fazladır.

Sonuç olarak, çekici yüz hatları ve güzel bir gülüşle normal bir vücuda sahip olmak, örnekleri diğerlerine göre bir adım öne geçirmiş bulunuyor. Buna ek olarak ise, güzel bir vücuda sahip olmak, kadınların gözünde daha cazip bir seçenek olarak durmanıza neden oluyor. Ayrıca kadınlar spesifik bir bölgeye değil, örneklerin vücut hatlarının geneline dikkat etmiş bulunuyorlar.

Tabi ki bu durum bütün kadınların böyle bir tercih yapacağı anlamına gelmiyor. İnsan karakterinin farklılıkları, yapacakları tercihlerin de farklı olmasına neden olabilir. Çok az bir sayı olsa bile, bazı kadınların dördüncü örneği tercih ettiklerini unutmamak gerekir.

  1. Peki, sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. Tabi ki kaslı bir vücut ve güzel bir yüz her zaman ilk tercihimdir!
    2. Hayır. Benim istediğim şey beni anlaması ve sadık olmasıdır. Vücut tipi hiçbir şey ifade etmez.
    3. Güzel bir yüzü, tatlı bir gülüşü olsun yeter bana.
    4. Kaslı olsun. Uzun olsun. Yüzü veya gülüşü önemli değil.
    21 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir