Seyahat, Yaşam

Tatil Valizi Hazırlama Rehberi

Valizinizi kapatamayacak kadar doldursanız da mutlaka birşeyler unutulur. Bu nedenle tatil hazırlama rehberimizi okumalı ve tüyoları bir sonraki tatilde kullanmalısınız.

İçerik Navigasyonu

Kaç gün kalacaksanız listeyi ona göre kısaltın ya da uzatın:

Eğer tatiliniz sadece bir hafta sonu kaçamağı ise ekstra kıyafetler almadan valizinizi hazırlayabilirsiniz. Kaç gün kalacaksanız akşam yemeklerini temel alarak kıyafet alabilir ve en fazla 2 ayakkabı alabilirsiniz. Eğer tatiliniz uzun süreli bir tatilse ekstra kıyafet ve ayakkabıya yönelebilir ve ani durumlar için kullanabilirsiniz.

tatil-valizi-hazirlama.jpg

Rotanıza göre tatil valizi hazırlayın:

Kaç gün gittiğinizle birlikte nereye ve hangi amaçla gittiğinizde çok önemli. Romantik bir balayı mı yoksa bir yurtdışı seyahati mi ya da tüm gün teknede geçireceğiniz tatillerden mi bunu düşünürerek tatil valizi hazırlamalısınız. Tekne ya da tatil köyleri için güneş koruyucu ya da çok çaba harcamayacağınız kıyafetler seçebilirsiniz. Yurtdışı için fazla eşya almamakta fayda ufak ayrıntılarla günü kurtarmaya bakın.

Valize eşya yerleştirmenin de bir hiyeraşisi var:

Valizleri hazırlarken tepeleme doldurmak az eşyayı çok göstermektir. Valize eşyaları belli bir düzende koymalı ve bunu her valiz hazırladığınızda uygulamalısınız. Öncelikle kıyafetlerin katlı olmasına özen gösterin; çünkü az yer kaplayacaktır. İlk olarak ayakkabıları koyun ve ayakkabı içlerine girebilecek ufak tefek alacağınız kırışmayacak ya da kırılmayacak eşyaları doldurun. Ardından kıyafetlerinizi koyabilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerini ufak seçmeli ve farklı gözlere koymalısınız. En üstte pijama, havlu gibi kolay ulaşabileceğiniz eşyalar olsun. Ayrıca hiçbir zaman unutmamanız gereken kıymetli eşyalarınızı valize değil el çantanıza koymalısınız. Cüzdan, pasaport, para ya da fotoğraf makinası için el çantanızda yer ayırmalısınız. Sıvıları ise valizin alt taraflarına koymamaya özen göstermelisiniz.

tatil-icin-bavul-hazirlama.jpg

Çocuklarla seyahat ediyorsanız:

Tatilinizi çocuklarla geçirecekseniz yolculuk esnasında her tür önlem için ara öğünler almalısınız. Meyve suyu, sandviç ya da bebek mamaları ile birlikte peçete veya ıslak mendil yanınızda mutlaka bulunmalı.

Unutmamanız gerekenler:

Asla ama asla unutmamanız gereken kimlik, pasaport, para ya da yurtdışı için gerekli belgeler gibi eşyaları almayı muhakkak hatırlamalı ve yanınıza ilk olarak almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir