Sağlık, Yaşam

Temizlik Yaparken Sağlığınızı Riske Atan Bu Yöntemlerden Kaçınıyor Musunuz?

İçeriğinde insan sağlığı için tehdit oluşturacak kimyasalların bulunduğu temizlik malzemeleri bilinçli kullanılmadığı zaman ölümlere varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Örneğin aslında herkesin bildiği gibi çamaşır suyuyla tuz ruhunu karıştırmak ve bu karışımı solumak zehirlenmelere yol açıyor. Kapalı ortamlarda yoğun çamaşır suyu kokusuna maruz kaldığı için astım olan pek çok kadın olduğunu biliyor muydunuz?

temizlik-malzemeleri-nasil-kullanilir.jpg

Temizlik yaparken tıpkı bir inşaatta çalışan işçi gibi güvenlik önlemlerini almamız hiç de küçümsenmeyecek derecede önemli. Yoğun kimyasal maddelerin vücuda vereceği zarardan korunmak için temizlik yaparken eldiven takılması gerekiyor. Ellerinizdeki küçük bir yara, kimyasalla temas ettiğinde kanser olma riskiniz artıyor. Bunun için eldiven kullanımı çok önemli. Ayrıca maske de sizi zehirli gazları solumanızdan koruyacak küçük ama hayati bir detay. Kapalı ortamda temizlik yaparken maske takıp çamaşır suyu ya da diğer zehirli temizleyicilerle yüzeyi temizlemeniz ciğerlerinizin sağlığı için çok önemli.

camasir-suyuyla-bulasik-yikamanin-zararlari.jpg

Kimyasallar nasıl etkin kullanılır?

Temizlikte öğrenilmesi gereken bir takım kurallar var. Annelerimizden gördüğümüz ya da çevremizden duyduklarımızı uygulamak yerine araştırma yaparak temizlik malzemelerini en etkin şekilde kullanmak hem daha az kimyasala maruz kalmamızı hem de sağlığımızı koruyarak temizlik yapmamızı sağlar.

  1. Sizce Temizlik Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

    Temizlik yapmanın ne gibi kuralları olabilir” dediğinizi duyar gibiyim. Pekiyi temizlik malzemelerini kullanırken suyun ısısının nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz? Sizce aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru temizlik yapımını anlatıyor?

    1. A– Soğuk suyla temizlik malzemelerini karıştırmak
    2. B– Temizlik yaparken ılık su kullanmak
    3. C– Temizlik malzemelerini kaynar suya boşaltmak
    56 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir