Haberler, Teknoloji

Tercümanlık Tarihe Karışacak! İşte 40 Dilde Çeviri Yapan Kulaklık Pixel Buds

Pixel 2’ ve ‘Pixel XL 2’ adlarıyla tanıtılan bu iki yeni model telefon, bir hayli ilginç özelliklere sahip, yüksek çözünürlüğe sahip kameraları bulunan bu telefonların ekranları, iPhone’lar ile kıyaslandığında çok daha büyük. Parmak izi okuyucuları ile de pazarda oldukça dikkat çekeceği şimdiden belli olan bu telefonların tanıtıldığı önemli gecede, dikkat çeken ufak bir sürpriz daha izleyicilere gösterildi.

Pixel Buds

Apple’ın kablosuz kulaklık olarak tasarladığı AirPods’a rakip olarak görülen Pixel Buds tanıtım gecesinin adeta yıldızı idi. Normal bir kablosuz kulaklık olarak görülen, ergonomik ve şık tasarımı ile dikkat çeken bu kulaklık, aynı zamanda 40 ayrı dilden eş zamanlı çeviri yapabilmesi ile görenleri hayrete düşürdü. Satış fiyatı 159 dolar olarak belirlenen bu kulaklık, 40’tan fazla lisandan yaptığı anında tercüme ile, kullanıcılarına çok büyük bir kullanım kolaylığı sağlayacak.

pixel-buds-ozellikleri.jpg

Google’ın tanıtım gecesinde sahnede sergilenen demoda, kulaklıkların İngilizce ile İsveççe arasında akıcı düzeyde konuşma sağlayacak şekilde eş zamanlı tercüme yapabildiği görüldü. İki tarafın da duraksamadan hızlı bir şekilde konuşabilmesine olanak veren bu kulaklık, dilleri hafızasına almadan sadece interneti kullanarak bu çeviriyi gerçekleştirebiliyor.

Tanıtıldığı andan itibaren büyük bir ilgiyle karşılanan ve gecenin yıldızı olan Pixel Buds Kulaklıklar, şu anda en ham haliyle bile izleyenleri etkilerken, ileride yapılacak geliştirmeler ve düzenlemeler ile simultane tercümanlık mesleğini tarihe karıştıracağa benziyor. Bu konuda tartışmalar çoktan başladı bile. Ancak Pixel Buds adlı bu kulaklığın bu özelliğini kullanabilmek için Pixel 2 adlı telefona sahip olmak gerektiği de unutulmamalı.

pixel-buds-piyasada.jpg

Ayrıca Pixel 2 telefonla eşleştirildiğinde adeta kişisel bir asistana dönüşen ve sesli komutlar ile görevleri algılayıp anında uygulamaya koyulan Pixel Buds, mailleri aç, fotoğrafları aç, internete gir gibi komutları algılayarak telefonunuzda kolaylık sağlıyor.

  1. Sizce Pixel Buds ileride iPhoneların tahtını sallayabilir mi?

    1. Kesinlikle öyle görünüyor
    2. Bence iPhone kullanıcıları iPhone’dan vazgeçmez
    3. Teknoloji ile aram yok, benim telefonum bana yeter
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir