Haberler, Sizce

Tesettürlü Olmayan Kadınlara ‘Kabuğu Soyulmuş Domates’ Benzetmesi

Geçtiğimiz yıl katıldığı bir sempozyumda yaptığı açıklamalar yüzünden tepki çeken Emine Merve Akyüz’ün konuşması sosyal medyaya düştü. Tesettür giymeyen kadınları ‘Kabuğu Soyulmuş Domates’e benzeten Akyüz’ün bu cümlesini içeren konuşması sosyal medyada yayılınca insanlar tarafından da büyük tepki çekti.

emine-merve-akyuz.jpg

Geçtiğimiz sene 24 – 25 Haziran tarihleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi’nin Akademya Dergisi ile birlikte düzenlediği ‘Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu’ adlı sempozyuma tesettürlü Emine Merve Akyüz de katıldı. Konuşmanın ardından dikkatlerden kaçan sözler geçtiğimiz günlerde tekrardan gözden geçirilince, Emine Merve Akyüz’ün tesettür giymeyen kadınları ‘Kabuğu Soyulmuş Domates’e benzettiği ortaya çıktı. Emine Merve Akyüz, İBDA hareketine de oldukça yakın olarak tanınan Akademya Dergisi’nin düzenlediği sempozyumda ‘Büyük Doğu ve İbda Külliyatında Kadın’ konusu üzerinde konuşmasını sürdürürken bu sözü sarf etmişti. Geçtiğimiz yıl söylenen bu sözler, sosyal medyada açığa çıkınca insanlar tarafından büyük tepki çekti.

emine-merve-akyuz-haberleri.jpg

Emine Merve Akyüz konuşmasında tesettür giymeyen kadınları ‘Kabuğu Soyulmuş Domates’e benzetirken, konuşmasına da şu şekilde devam etti; ‘’Müslüman kadınlar tesettür giymelidir. Başları açılmış olan kadınlar kabuğu soyulmuş domatese benzer ve hiç kimse onları almak istemez. İşte böyle düşündüğümüz takdirde tesettür de kadını mahfezin içine koyar ve kadının yüzünü ve manasını korumasını sağlar’’ şeklinde konuşmuştu.

emine-merve-akyuz-kimdir.jpg

Hürriyet gazetesinde yazdığı köşe yazılarıyla da tanınan Ahmet Hakan da bu konuya değinmeden geçmedi ve şu sözleri kullandı; ‘’Birileri ‘Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu’ düzenlemiş, hatta orada da ‘’Büyük Doğu Külliyatında Kadın’ konusundan bahsetmişler. Konuşan kızın da söyledikleri şu şekilde; Müslüman kadın tesettür giymeli. Tesettür giymeyen kadın soyulmuş domatese benzer.’ Bir kadın, diğer kadınlarla ilgili bir tespit yapıyorsa bu ‘Soyulmuş Domates’ üzerinden mi olur? Üstelik yine bir kadının diğer kadınları alınmak istenen ya da istenmeyen bir nesneye benzetmesi?  Felaket. Diye yazmıştı.

 

  1. Sizin Emine Merve Akyüz'ün sözlerine yorumunuz nedir?

    1. Emine Merve Akyüz haklı, kadınlar örtünmelidir
    2. Emine Merve Akyüz haksız, söyledikleri çok yanlış
    3. Kadınlar istediği gibi giyinir, kimse onlara karışamaz
    4. Kadınların örtünmesi gerektiğini düşünüyorum ama Akyüz'ün sözlerine katılmıyorum
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir