Haberler, Spor

Trabzonspor – Galatasaray Karşılaşmasında Dikkat Çeken Ayrıntı

Türkiye Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray’ı konuk etti.  Bordo mavili ekip karşılamadan 2-1 önde ayrılmayı başardı ve Aslan’ın bu sezonki yenilmezlik serisine son vermiş oldu. Trabzon’da goller Dame N’Doye ve Yusuf Yazıcı’dan geldi.  Maçın 86. dakikasında Garry Rodrigues farkı biri indirse de geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçı 2-1 Trabzonspor kazandı. Galatasaray’dan Sofiane Feghouli ve Badou N’Diaye, Trabzonspor’dan ise Olcay Şahan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Galatasaray haftayı puansız kapatırken 23 puanla liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ise aldığı galibiyetle puanını 12’ye yükseltti. Lider Galatasaray haftaya Geçlerbirliği ile sahasında karşılaşacak, Trabzon ise Kayseri deplasmanına gidecek.

İçerik Navigasyonu

Trabzonspor on birinde üç değişiklik

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, son oynanan Evkur Y. Malatyaspor mücadelesinin on birinden farklı olarak kadroda üç değişikliğe gitti. Emmanuel Mas’ın yokluğunda savunmada Jan Durica’ya şans veren Çalımbay, sakat Burak Yılmaz ve cezalı Hugo Rodallega’nın yokluğunda forvette Dame N’Doye’u görevlendirdi. Deneyimli teknik adam, Jose Sosa’yı yedek kulübesinde bekletirken, onun yerine sahaya Matus Bero’yu sürdü.

N’Doye bu sezon bir ilki gerçekleştirdi

Trabzonspor’da Dame N’Doye, Galatasaray maçında ilk on birde yer alarak kendi adına bu sezon bir ilki gerçekleştirdi. Süper Lig’de geride kalan 9 haftada sadece 3 maçta oyuna sonradan giren N’Doye, toplam 178 dakika süre aldı.

Galatasaray’da iki değişiklik

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, geçen haftaki derbi mücadelesinde kırmızı kart gören Younes Belhanda’nın yerine ilk on birde Selçuk İnan’a, savunmada Serdar Aziz’in yerine de Martin Linnes’e şans verdi.

Tam 101 gün sonra

Galatasaray’da Younes Belhanda’nın yokluğunda ilk on birde sahaya çıkma fırsatı bulan kaptan Selçuk İnan, tam 101 gün sonra resmi bir maçta ilk on birde görev aldı. En son İsveç ekibi Östersunds ile yazın oynanan Avrupa Ligi 2.ön eleme turu maçında sahaya ilk on birde çıkan İnan, 101 gün sonra bu hasretine Trabzonspor maçı ile son verdi.

Tribünler doluydu

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan mücadeleye taraftarların yoğun ilgisi vardı. Bordo mavili taraftarlar kötü gidişe rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Tamamına yakını dolu olan tribünlerde, Galatasaray’a ayrılan bölümün önemli bir kısmı doluydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir