Gündem, Haberler

TSK’da 700 Kripto Asker Alarmı

İHA’nın haberine göre, Konya’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalanan örgütün asker imamının itirafları sonucu Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) örgüt üyesi 700 muvazzaf askerin kimliği deşifre edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgüt imamları ile gizlice görüşen askerlerin yakalanması için yapılan ilk operasyonda 2’si albay 68 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK içerisindeki FETÖ üyelerine yönelik başlattığı soruşturma kapsamında örgüt bağlantıları ortaya çıkan çok sayıda asker etkin pişmanlık yasasından faydalandı. Aralarında pilotların da bulunduğu askerler, ortaokul yıllarında örgüte katıldıktan sonra TSK’ya girdiklerini, örgüt ağabeylerine bilgi aktardıklarını söyledi.

700-kripto-asker.jpg

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında birçok FETÖ üyesi olduğu tahmin edilen kişi gözaltına alınmış, darbe girişiminde bulunanlardan bir kısmı kaçmış, yakalananların yargılamalarına devam edilmişti. Örgütün içine küçük yaşlardan giren, dershanelerine ve yurtlarına giden daha sonra çeşitli sınavlarla devletin belirli kadrolarına yerleştirilen bu insanlar 15 Temmuz darbe girişimi sonrası etkin pişmanlık yasasından yararlanmış idi. Hatta yaptıkları itiraflar ile örgüt hakkında birçok bilgiye ulaşılmıştı. Tüm bunlardan sonra örgütün haberleşme programı olan ByLock kullanmayan askerlerin darbe sonrası neler yaptıkları, nasıl irtibat kurdukları merak edilmekteydi.

Askerler Bylock Kullanmıyorlar

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanmayan askerlerin birçoğunun darbe girişimi sonrasında örgüt ağabeyleriyle gizlice buluştuğu belirlendi. İsimleri belirlenen muvazzaf askerlerin yakalanması için başlatılan ilk operasyonda 70 asker hakkında gözaltına kararı verildi. 2’si albay 68 asker gözaltına alınırken, askerlerden 30’unun itirafçı olduğu ve örgüt hakkında bilgiler verdiği öğrenildi.

tsk-da-kripto-alarmi.jpg

Gözaltı listesindeki 70 askerden 62’sinin Hava, 4’ünün Deniz, 4’ünün ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı belirlendi. Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Yalova’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 68 kişi yakalandı. İzmir Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığında gözaltına alınan subayların uçuş okulunda pilotaj eğitimi alan pilot adaylarına öğretmenlik yaptıkları belirtildi. Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs etme, hükümete karşı isyan ve FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından gözaltına alınan şüpheliler soruşturmanın yürütüldüğü Konya’ya getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir