Ekonomi, Haberler

Tüm Türkiye’de Geçerli Toplu Taşıma Kartı Geliyor

2018 yılı planları arasında “Türkiye Kart” adı verilen ve tüm Türkiye’de toplu taşıma araçlarına binmede, müze ve parklara girişlerde kullanılacağının müjdesini veren Ulaştırma Bakamı Ahmet Arslan, kartların PTT üzerinden alınacağının bilgisini de verdi.

1. Kredi Kartı İle Aynı Özelliklerde

Kredi kartlarına benzer bir yapıda olacağının bilgisini veren Ulaştırma Bakanı, özelliklerini şöyle özetledi: “Kredi kartıyla yapabildiğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Bununla sınırlı değil, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Otobüsünden, metrosuna her yerde geçecek. İl değiştirdiğinizde ayrı bir kart almanız gerekmeyecek. Milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçecek.”

2. “Birçok Ülkeye İhraç Edebiliriz.”

Toplu taşıma ile müze ve parklara giriş imkanının yanında finansal işlemlerinde gerçekleştirilebilinen bu kartın kullanımının dünya üzerinde nadir görüldüğünü belirten Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Dünyada örnekleri çok az. Birçok ülkeye bunu ihraç da edebiliriz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

3. Tepkiler Gecikmedi

Yeni üretilecek olan kartların gereksiz olduğunu, bu kartlar yerine çipli kimlik kartlarının kullanılabileceğini düşünen vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden verdiği tepkiler ise şöyle:

“Türkiye Kart uygulaması iyi düşünülmüş, düşünülmeyen şey ise halk o karta nasıl para yükleyip de şehir şehir gezecek?”

“Türkiye Kart çıkartılacakmış, her şehirde geçerli olacakmış . Birilerinin avucunu ovuşturduğunu görür gibiyim. İnsanlara çipli kimlik kartı sattınız , onunla yapsaydınız olmazdı değil mi?”

“Türkiye kart alacağız şehir şehir dolaşacağız .. mantığa bak halk bulunduğu şehirde zor geziyor ..”

“Türkiye Kart kapsaminda insanlar tum sehirlerde tek kartla seyahat edebilecek… Ayrica muze kart ve kredi karti ozelligi de olacagi soyleniyor.
Bircok insana kolaylik saglayabilecek bir uygulama olarak gozukuyor.”

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş üstü kartlara uyguladığı internetten başvurup tamamen ücretsiz adrese teslim şeklinde olacaksa Türkiye Kart iyi olur.Ama 1 tlye mal edip misli misli millete gömecekseniz bu hiç hoş olmaz hizmet değil resmen eziyet olur.”

“Türkiye Kart çıkartılacakmış, her şehirde geçerli olacakmış .İnsanlara çipli kimlik kartlarını neden sattınız?! Bu işten kim ne kadar rant elde edecek?!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir