Dünya, Ekonomi

Tunus’daki Protesto Can ve Mal Kaybı Meydana Getirdi

Tunus’un bazı bölgelerinde hayat pahalılığına protesto eden göstericilere karşı müdahalede bulundu,gözaltına almalar yaşandı ve ölümler meydana geldi.

2018 bütçesi kapsamında Tunus Hükümeti’nin vergileri bir hayli artırıp sosyal güvenlik primlerini yükseltmesinin ardından ülke genelinde protestolar başladı.Bugün protestoların ikinci günü yaşanırken yağmalama, yol kapatma ve ateşe verme gibi olaylar yaşanıyor ve polis göstericilere göz yaşartıcı kullanarak engellemeye çalıştı.Göstericilerinin bazılarının attığı taş ve molotof ise 11 polisin yaralanmasına ve polia araçlarının zarar görmesine neden oldu.

Ülkenin Kafsa kentinde göstericiler ulusal güvenlik merkezine saldırarak binayıyağmalayarak zarar verdi ve 44 kişinin gözaltına alınmasına nefen olurken,Tuburriye’de ise göstericilerin olay çıkartması sonucu 1 kişi haytını kaybetti.Bazı kentlerde ise süpermarketleri yağmalayan göstericiler olduğu ve müdehale edildiği bildirildi.

Protestoculara müdahale eden asker ve polis yolu açmaya çalıştı ve güenlik güçlerine ait araçların yakılması üzerine destek istenildiği öğrenildi.

Başkentteki bir mahallede göstericilerin çöp konteynırlarını ve lastikleri ateşe vermesinin ardından emniyet güçleri sert bir şekilde göstericilere müdahale etti.

Öte yandan Cezayir de bütçe açığı yüzünden 900 ürünün ithalatını durdurdu.Bunlar arasında cep telefonu, ev aletleri, bazı inşaat malzemeleri, mobilya ve sebze de var.Cezayir Ticaret Bakanlığı, zamlarla ilgili soruşturma başlattı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir