Haberler, Spor

Türkiye Ampute Milli Takımı Finalde!

Polonya’yı 2-0 lık bir skorla yenen Türkiye Ampute Milli Takımı böylelikle Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselmeye de hak kazanmış oldu.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) tarafından her yıl düzenlenen şampiyonaya bu yıl da Türkiye ev sahipliği yapmış oldu. Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşmiş olan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında bu yıl Türkiye Polonya’yı 2-0 ‘lık bir skorla yenerek Avrupa şampiyonasında finalde oynama hakkını da kazanmış oldu. Türkiye’nin Polonya ile oynadığı yarı final maçı oldukça çekişmeli geçmesine rağmen Türkiye 2 gol atarak güzel bir farkla finalde oynamış olacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Destekliyor

Türkiye’de son zamanlarda özellikle bedensel engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve onların da topşum içinde kendilerine ait olan bir yer edinebilmesi için gerek hükümet gerekse özel sektördeki pek çok büyük firma bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Türkiye Bedensel Engelliler spor federasyonu (TBESF) bünyesinde bulunan Türkiye Ampute futbol takımı İstanbul Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar kampı ve eğitim tesisleri içerisinde yarı final maçı oynamak için Polonya ile bir araya geldi. Turkcell iletişim firmasının da ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilmiş olan Türkiye Futbol Federasyonunun hazırladığı ve Turkcell’in ana sponsor olduğu karşılaşma sonrasında ay yıldızlı takımımız müthiş bir performans sergileyerek milli takımımızı final maçı oynamak için bir üst tura çıkarmayı başarmış oldu.

İlk Gol İkinci Dakika Atıldı

Ay yıldızlı takımımız Türkiye Ampute Milli Takımı yarı final maçı için Polonya ile karşı karşıya geldiği maçta ilk golü ikinci dakika içerisinde atmayı başardı. Rahmi Özcan’ın attığı gol ile beraber bizlere büyük bir sevinç yaşatmayı başaran Türkiye ampute milli takımı daha sonra maçın ilk yarısında uzatma dakikalarının içerisinde 51. dakikada ikinci gol sevincini bizlere yaşattı. Bu golü de Serkan Dereli’nin kaydetmesi ile beraber ay yıldızlı takımımız 2- 0 sonuçla Polonya karşısında galibiyet kazanmış oldu.

türkiye şampiyonluk mücadelesi vermek için İngiltere futbol takımı ile karşı karşıya gelecek. ingiltere daha önce İspanya’yı 3- 0 yenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir