Gündem, Haberler

Türkiye Gürcistan Sınır Kapısında Valizden Çıkan Çocuğun Sırrı Çözüldü

Sınır kapılarında yaşanan ilginç, sıradışı, dramatik hatta şok edici olayalara her gün bir yenisi daha eklenmekte. Türkiye Orta doğu ve Afrika gibi gelir düzeyi düşük ülkeleri barındıran kıtaların geçiş noktası haline geldiği için ülkemizde çok daha fazla yaşanan bu sıradışı sınır vakalarına, kuzey doğu sınırlarımızda da sıklıkla rastlanmakta. Ama bu sefer olay bambaşka gibi görünmekte.

Zor Kullanarak Valizi Açabildiler

Artvin Hopa’da bulunan ve Gürcistan ile sınır kapımız olan Sarp Sınır Kapısında 25 Ekim de yani dün öğlen saatlerinde Gürcistan uyruklu bir adamın elindeki ağır ve büyük valiz ile şüpheli davranışları dikkat çekti. Görevlililerin durumdan şüphelenmesi üzerine, valizin açılması istendi. Valizi ısrarla açmayan ve açmak isteyen görevlilere engel olan Gürcistan uyruklu kişi, başka bir görevli taraından zaptedilmek sureti ile engellendi ve diğer görevli ancak bu şekilde valizi açabildi.

Henüz 14 Yaşında

Vlaiz açıldığında tüm görevliler şaşkınlıktan şoka girdiler çünkü valizde 14 yaşlarında bir erkek çocuğu saklanıyordu. Epey zorlanarak valize sıkıştırıldığı ve zor şartlarda orda durmaya çalıştığı buna rağmen metanetli olduğu gözlenen çocuk hemen valizden çıkarıldı.

FETÖ firarisi

Çocuğun neden bu zor şartlarda ve Gürcistanlı bir kşi ile sınır dışına çıktığı/çıkarıldığı merak konusu. Bu sorulara cevap bulunması için akrabalarına ulaşılamaya çalışılıyor. Yapılan tahminlere göre Gürcistan uyruklu kişi bu işi para için yapmış olabilir. Çocuğun anne ve babasının FETÖ’den arananlar listesinde olduğu gelen haberler arasında. yine tahminlere göre çocuk Gürcistan’da yaşamakta olan ve FETÖ firarisi olan ailesini görmek için bu şekilde bir yola başvurdu veya akrabaları tarafından bu şekilde anne babasına ulaşması sağlanmaya çalışıldı.

Anna babasını görmek uğruna da olsa çocuğun hayatını bu şekilde tehlike altına atan ve insan kaçakçılığı yapan kişi veya kişilere, yarcım edenlere ulaşılmaya çalışılıyor.  Çocuk ve Gürcistan uyruklu kişi şu anda göz altında.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir