Spor

Türkiye, Ramil Guliyev’i Ne Kadar Tanıyor?

Ramil Guliyev 1990 Bakü doğumludur.Azerbaycan kökenli Türk sprint atleti 2009 yılında Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nda Azerbaycan adına mücadele etmiş ve 100 metrede gümüş madalya, 200 metrede ise altın madalya kazanmıştır. 

ramil-guliyev-altin-madalyasina-kavustu-1.jpeg

2011 yılında Türk vatandaşı olmuştur. 100 ve 200 metre yarışlarında, ulusal ve uluslararası gençler rekoru olan atlet 200 metre Avrupa gençler rekoru ve 60 metrede ulusal gençler rekorunun da sahibidir.200 metredeki başarısı genç atlerdeki ikinci derecedir birinci derece Usain Bolt’a aittir. 2009 Avrupa Atletizminde Yılın Yükselen Yıldızı Ödülü’nde ikinciliğe hak kazanmış 2017 yılında 100 metre yarışında elde ettiği 9,97’lik derece ile 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan üçüncü beyaz atlet olmuştur. Antrenörlüğünü Oleg Mukhin yaptğı milli atlet, Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcu unvanının sahibi olmuştur.

ramil-guliyev-nereli-2.jpg

RAMİL GULİYEV YİNE ZİRVEDE

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen milli atlet Ramil Guliyev yine zirveye oturdu.Türkiye’ye bir kez daha başarı getiren milli atlet , Diamond League’in İngiltere’nin Birmingham şehrindeki ayağında 200 metrede piste ve 20.17’lik derecesiyle 1. Oldu.

ramil-guliyev-nereli-3.jpg

Yarışı ABD’li Ameer Webb, 20.26’lık süresiyle ikinci, Kanadalı Aaron Brown ise 20.30 ile üçüncü sırada tamamladı. Ramil Guliyev Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcu unvanının sahibi olmuştu yine zirvede adından söz ettiren atlet yeni başarılara imza atacak gibi görünüyor.

  1. Ülkemizi Bir Azeri Atletin Temsil Etmesini Doğru Buluyor Musunuz?

    1. Hayır Doğru Bulmuyorum
    2. Türkiye'yi Bir Türk Sporcunun Temsil Etmesini İsterdim
    3. Önemli Olan Türkiye'nin Adının Duyulması
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir