Ekonomi, Haberler

Türkiye’nin En Büyük Sorunu: Ekonomi

Xsight Araştırma Şirketi’nin Dünya Gazetesi için yaptığı anket çalışmasında katılımcılara Türkiye’nin en büyük sorunu nedir? sorusu soruldu. Araştırmaya katılanların %53’ü bu soruya “ekonomi” cevabını verdi.

İçerik Navigasyonu

Ekonomi 1. Sıraya Yükseldi

Xsigth Araştırma Şirketi benzer bir araştırmayı yılın 1. ve 2. çeyreğinde de yapmıştı. Buna göre ekonomideki sorunların önemine inananların giderek arttığı görülüyor. Yılın 1. çeyreğinde “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna “ekonomi” cevabını verenlerin oranı % 39 iken yılın 2. çeyreğinde bu oran % 49’a yükselmişti. Yılın 3. çeyreğindeki bu araştırmada ise % 53 ile diğer bütün cevapları geride bırakarak birinciliğe yükselmiş oldu. Dövizdeki yükselmenin ve fiyat artışlarının bu sonuçta etkili olduğu düşünülüyor.

İyimserlik Oranında Düşüş

Bu araştırmada katılımcılara ayrıca “Size göre ülkemizin genle durumu bugün ile kıyaslandığında 5 yıl içinde nasıl olacaktır?” sorusu da yöneltildi. Bu soruya verilen cevaplar da ekonomik göstergelerin halkı tedirgin ettiğini ortaya koymuş oldu. Araştırma sonuçlarına göre katılımcılaın % 44’ü “bugünkü durumdan daha kötü” cevabını verirken % 27’lik kesim ise “bugünkü durumdan daha iyi cevabını verdi. yılın 2. çeyereğinde iyimser beklentiye sahip olanların oranı % 46 seviyesindeydi.

Halk Sınav Sisteminin Değişmesinden Memnun Değil

Araştırmada gündemdeki bazı konulara ilişkin de sorular soruldu. “TEOG sisteminin değişmesinden memnun musunuz?” şeklindeki soruya % 47 “hayır” derken sadece % 24’lük kesim bu değişimi destekliyor. Üniversiteye giriş sistemindeki değişime destek verenlerin oranı da %24.

En Çok Beğenilen Hizmet ise Din Hizmetleri

Araştırma dahilinde sorulan “Devlet hizmetleri içinde en çok hangisinden memnun musunuz?” sorusunda ise % 18 ile din hizmetleri birinci sırada yer alıyor.

26 İli Kapsıyor

Araştırma Türkiye’nin 26 ilinden 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Araştırmaya dahil edilen iller şöyle: İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Kocaeli, Hatay, Trabzon, Van, Manisa, Samsun, Konya, Tekirdağ, Balıkesir, Mardin, Aydın, Malatya, Erzurum, Zonguldak, Kastamonu, Ağrı, Kırıkkale.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir