Haberler, Spor

UEFA açıkladı! Beşiktaş uçuyor…

Ligde son oynadığı 3 maçta 1 puan toplayabilen Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise bambaşka bir grafik çiziyor. 17 Ekim’de deplasmanda Monaco ile oynanan maçta rakibine 2-1 üstünlük sağlayan siyah beyazlı ekip gruptan çıkma konusunda büyük avantaj elde etti.

İçerik Navigasyonu

Ligde Farklı Şampiyonlar Ligi’nde Farklı

Beşiktaş ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde çok farklı grafikler çiziyor. Ligde oynadığı son 3 maçta Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne mağlup olan ve Trabzonspor ile berabere kalan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ise 2 maçı deplasmanda olmak üzere oynadığı 3 maçın hepsini kazanarak 9 puanı hanesine ekledi. Ayrıca son gerçekleşen Monaco galibiyeti ile Şampiyonlar Ligi’nde 3 maçta 3 galibiyet elde eden ilk Türk takımı da yine Beşiktaş oldu.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi Serüveni

Beşiktaş 2016-2017 sezonu şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi grubuna doğrudan katılım hakkı elde etmiş çekilen kurada ise Monaco, Porto ve Leipzig Türk temsilcisinin rakipleri olarak belirlenmişti. Oynanan maçlarda Beşiktaş deplasmanda Porto’yu 3-1, kendi sahasında Leipzig’i 2-0 ve yine deplasmanda Monaco’yu 2-1 yenerek 3 maçta 3 galibiyet elde etmişti.

UEFA Listelerinde Yükseliş

UEFA tarafından hazırlanan ve her müsabakadan sonra değişen sıralamada Beşiktaş aldığı üç galibiyetle bu sezon yükselişini devam ettirdi. UEFA tarafından hazırlanan ve 2017-2018 futbol sezonunda oynanan maçlarla belirlenen listede Beşiktaş Manchester City’nin hemen ardından 2. sırada kendine yer buldu. Bu listede Beşiktaş’ı 3. sırada Tothenham ve 4.. sırada Real Madrid takip ediyor.

Genel Sıralamada Beşiktaş

UEFA’nın düzenlediği ve son 5 senedeki performansların değerlendirildiği listenin birinci sırasında ise Real Madrid bulunuyor. Listede Atletico Madrid 2. ve Barcelona 3. sırada bulunurken Beşiktaş bu listede 32. sırada bulunuyor. Beşiktaş ayrıca bu sıralamayla son 5 senedeki en başarılı Türk futbol takımı olarak göze çarpıyor. Beşiktaş’ı 47. sırada bulunan Galatasaray takip ederken 61. sırada bulunan Fenerbahçe en başarılı 3. Türk takımı. Listede bulunan diğer Türk takımları ise 76. sırada olan Trabzonspor, 116. sırada bulunan Osmanlıspor, 140. sırada bulunan Atiker Konyaspor, 142. sırada bulunan Başakşehir, 172. sırada bulunan Kardemir Karabükspor ve 173. sırada bulunan Bursaspor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir