Eğlence, Geyik

Üniversiteden Yeni Mezun Olmuş Kişileri Bekleyen 5 Büyük Sorun

Unutulmayan arkadaşlıkların kurulduğu, hayat boyu hatırlanacak anıların yaşandığı, hocalarla iki puan için yapılan efsanevi diyalogların kurulduğu ve en önemlisi de öğrencinin tek başına yaşam mücadelesi verdiği bir ortamdır üniversite. Öğrenci bu evrede kendini daha iyi tanır, neler yapabileceğinin farkına varır. Üniversiteyi kazanmış olmak bir zevk, onu okumak ayrı bir zevktir. Sen de üniversite öğrencisiysen ne demek istediğimizi anlamışsındır. Büyüklerimizin sıkça kurduğu cümlelerden biri de ‘üniversiteyi bitir büyük adam olacaksın’ cümlesidir. İşte günümüzde bu cümle artık kurulmamaya başlandı. Özellikle de üniversiteyi bitiren büyükler artık keşke o yıllara geri dönsem gibi cümleler kurmaya başladılar. Sana müthiş hayaller kurdurtan, şu üniversitemi bitireyim her şey çok güzel olacak dedirten şeyler bir bir azalmaya başladı. Sen ne okuyorsan, o mesleği yapacağın, ilerde bir ofisini ya da inşaatını kuracağın, ya da ders anlatacağın öğrencilerinin hayalini kurarken mezun olduğunda o işlerin öyle yürümediğini görmeye başlayacaksın. Elbette ki işleri yolunda giden üniversite mezunları da vardır. Ancak bizim lafımız birazdan sıralayacağımız 5 büyük sorun maddelerini yaşayanlar ya da yaşayacak olanlar için.

yeni-mezun-issizlik.jpg

İçerik Navigasyonu

1- İşsizlik

Üniversite mezun sayısının artması, iş gücüne olan ihtiyacın azalması işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmana sebep olacak.

2- İşe Yaramazlık Hissi

Aldığın tüm eğitime rağmen hala işe alınmıyor olman kendini yetersiz hissetmene sebep olacaktır.

ogrenciler-yeni-mezunlar.jpg

3- Hayallerinin Gerçekleşmemesi

Sen üniversiteye gittiğinde mezun olacağın yılı düşündüğünde, mezun olur olmaz iş bulacağını sanıyordun değil mi? İşte artan nüfus, gelişen teknoloji artık sana ihtiyaç olmadığını ya da senin yine de tüm eğitimlere rağmen yetersiz olduğunu vurguluyor. Sen de hayallerini sürekli ertelemek durumunda kalıyorsun. Örneğin evlenmek gibi.

yeni-mezunlarin-yasadigi-problemler.jpg

4- Özlem

Üniversite ortamını çok özleyeceksin. Mesela artık gece saatlerinde hadi makarna yapalım dediğinde sana destek çıkan kişileri etrafında göremeyeceksin. O sohbetler, makaralar ne yazık ki geride kalmış olacak.

5- Tükenmişlik Sendromu

Yaşının ilerlemesine rağmen hala iş konusunda aynı sorunlarla karşılaşmak, hiç çalışmamış olsan da sanki yıllardır çalışmışsın da çok yorulmuşsun gibi hissetmene sebep olacaktır. Yaşın ilerlemesi insanın psikolojisini daima olumsuz etkiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir