Haberler

Urartular’dan Günümüze Bir Tarihi Eser: Şeytan Kalesi

İl merkezine 45, ilçe merkezine 15 kilometre uzakta yer alan kalenin üç tarafı uçurumla kaplı. Muazzam bir manzaraya sahip olan bu kalenin gizli bir giriş kapısı bulunuyor ve bu kale yapıldığı dönem savunma amaçlı kullanılmış.

seytan-kalesi-nerede.jpg

Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Efsal Alantar, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği röportajda bu inşanın günümüze kadar varlığını sürdürebilen ender kalelerden olduğunu belirtti.

seytan-kalesi-gizemi.jpg

Alantar, kalenin restorasyon gerektirdiğini ve bunun için taleplerini Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını belirtti ve “Daha önce buranın aydınlatılması yönünde çalışmalar yapıldı. 2018’de restorasyon çalışması uygulamaya alınacak. Ardahan Kalesi gibi burasını da turizme kazandırmış olacağız.” Sözlerini ekledi.

Şeytan Kalesi’nin turizm için büyük bir nimet olduğunu belirten Alantar şunları da belirtti:

“Kale tarihte çeşitli isimler almış, bugün ise ‘Şeytan Kalesi’ olarak anılıyor. Daha fazla turistin bu alana çekilmesi için çeşitli çalışmalarımız var. Kısa süre sonra kalenin yakınlarındaki tepelerde seyir terası kurulacak. Kaleye gelemeyenler, patika yoldan ulaşamayanlar, hakim tepeden, seyir terasından kaleyi izleyebilecek. Seyir terasıyla, kanyon da rahatlıkla izlenebilecek.”

seytan-kalesi-gizemleri-1-1.jpg

“İzlemeye Değer Bir Zenginlik, Büyüleyici Bir Kale”

İstanbul’dan bölgeyi ziyarete gelen Hasan Turan, Şeytan Kalesi’nin methini çok duyduğunu ve bu sebeple Ardahan’a geldiklerini söyledi.Turan, “Belli bir yere kadar araçla geldik, sonra yaklaşık 10 dakika yürüyüp kaleye vardık. Kale gerçekten çok güzel, yapısı ve bulunduğu konum harika. İlgi çekici bir tarihi eser, adeta büyülüyor. Herkese bu kaleyi görmelerini öneririm.” Sözlerini vurguladı. Ulaşımının zor olduğunu buna rağmen görülmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretçilerden biri olan Pakize Kara, kale hakkındaki izlenimlerini “Büyüleyici bir kale, manzara hakikaten çok güzel. Kaleye ulaşmak çok zor, ulaşınca ise izlemeye değer zenginlikler var.” Şeklinde dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir