İlişkiler

Uzun Süreli İlişkinizin Kritik Sürece Girdiğini Nasıl Anlarsınız?

Yıpratıcı zamanlar, size uzun süreli ilişkinizin gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatır. Bu tip ilişkilerin kaçınılmazı olan monotonlaşmadan ilişkiyi heyecanlı ve canlı tutmak her zaman mümkün olmamaktadır. Tekrarlanan tartışmalar, çözüme ulaşmayan sorunlar gün gelir kapınızı çalarak uzun ilişkinizi sorgulamanıza neden olabilir.

uzun-sureli-iliskiler.jpg

İçerik Navigasyonu

Uzun Süreli İlişkiler Nasıl Bitiş Çanları Çalar ?

Peki bu uzun ilişkilerin tehlikeli sürece girdiği nasıl anlaşılmaktadır ? Bu sorunun cevabı kişilerin karakterine yaşam tarzına göre değişmekte olsa da global olarak her ilişkide sıkıntı olabilcek durumlar aşağı yukarı aynıdır.

Arkadaş Ortamından Uzak Tutuyorsa

Bunlardan biri de sevgilinizin sizi arkadaş ve aile ortamından sürekli uzak tutmasıdır. Uzun zaman geçirdiğiniz kişinin bahaneler uydurarak sizi yakınlarıyla tanıştırmak istememesi bir problem olabilir. Bu durum onun yıllardır sevgilisi olmanıza rağmen neden bunu yaptığını ister istemez size sorgulatır.

Birden Bire Hediye Almaya Başladıysa

Sevgiliniz size birdenbire hediyeler almaya başlar ise yine bir sorun olacağını düşünebilirsiniz. Araştırmaların gösterdiği duruma göre, aldatan sevgililer suçluluk psikolojisi ile hediye almayı sıkça gerçekleştirirler.

Ciddi Konuları Konuşmaktan Kaçınıyorsa

Ciddi konular konuşmaya başladığınızda karşı taraf bundan kaçıyorsa uzun süreli ilişkinizin kritik bir süreçten geçtiğini düşünebilirsiniz.

Kırıcı Olmaya Başladıysa

Sevgiliniz size karşı daha sert ve kırıcı olmaya başlar ve küçük sorularınıza bile öfkeli cevaplar verir. Sizin hayalinizi kurduğunuz ikinizi barındıran gelecek hayallerine umutla yaklaşmamaya başlar ve gereksiz bulabilir. Uyurken sizin ona temas kurmanız bile onu sinirlendirir. Bunların ardından gereklilik duyduğunuz ilgi gösterme çabası sevgilinize fazla gelmeye başlar.

Kısıtlandığını Hissediyorsa

Tanışmanın ilk zamanlarında çiftlerin hoşuna giden kıskanılma duygusu bir zaman sonra kısıtlanma hissine döner ve rahatsızlık verir. Sizinle görüşmekten kaçmak adına, iş veya okul çıkış saatlerini uzatmaya başlar. Kişisel eşyalarını sizden uzak tutmak ister ve karşı tarafta ister istemez kuşku duyma hissi oluşur. İlişkinizde bu durumların çoğunu yaşıyorsanız uzun süreli ilişkinizin tehlikeli bir dönemden geçtiğini düşünebilirsiniz.

  1. Sizce Uzun Süreli İlişkilerin Bitmesinin En Önemli Sebebi Nedir?

    1. Aşkın Bitmesi
    2. İlişkinin Alışkanlığa Dönmesi
    3. Kırıcı Diyaloglar
    4. Evlilik Kararının Bir Türlü Alınamaması
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir