Medya, Sizce

Vatan Şaşmaz’ı Öldürüp İntihar Eden Filiz Aker’in Yaşamı Hep Olaylıydı

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı önceki gün Beşiktaş’ta bir otelde öldürüp, ardından canına kıyan eski manken Filiz Aker’in geçmişi hakkında şok bilgiler ortaya çıktı. Gazete arşivlerinden, eski mankenin 27 yıl önce Kilyos’a kaçırılmak isterken ağır yaralandığı ortaya çıktı.

vatan-sasmaz-i-olduren-filiz-aker.jpg

Şaşmaz’a saplantılı derecede aşık olan eski mankenin geçmişi de hep olaylıymış. 1990 yılında, Türk sanat müziği sanatçısı ablası Eda Eren ile aynı gün kaçırılmak istenen Filiz Aker’in, Etiler’deki evinin önünden, 30 yaşlarında bir saldırgan tarafından Kilyos’a kaçırılmak istendiği, saldırganın kullandığı arabadan atlayarak ağır yaralandığı ve bir taksi şoförü tarafından hastaneye götürüldüğü ortaya çıktı. Aker o dönem gazetelere verdiği demeçte, saldırganın boğazına falçata dayadığını “Sesini çıkarırsan boğazını keserim” dediğini ve ağlamalarına, yalvarmalarına aldırmadığını belirtmiş. Bu olaydan bir saat sonra ablası Eda Eren çalıştığı gazinodan kaçırıldı. Eren, ‘Sarıyerli Fethi’ olarak bilinen, Fethi Müftüoğlu’nun adamları tarafından kaçırıldığını öne sürmüştü.

filiz-aker-silahli.jpg

Bir başka olay ise, adı Filiz Aker ile aşk dedikodularına karışan, eski TÜRK- İş genel sekreteri, Şemsi Denizer’in, 1999 yılında, Zonguldak’ta evinin önünde silahlı saldırıya uğramasıydı. Şemsi Denizer’in eski koruması olduğu belirlenen Cengiz Balık’ın silahından çıkan 13 kurşunla hayatını kaybeden Denizer cinayetinde sorguya alınan Balık’ın, 40 milyon lira borç için cinayeti işlediği belirlenirken, olayın arkasında kimlerin olduğu aydınlatılamamıştı. Bu olaydan önce, Filiz Aker, o dönem Maden-İş sendikası başkanı olan Şemsi Denizer ile Maksim Gazinosunda yakalanmıştı. Gazinodaki galaya katılan çift, flaşlar patlayınca, tehditler yağdırmıştı. Ancak daha sonra Şemsi Denizer’in sevgilisi olduğu öne sürülen Filiz Aker, evinde yaptığı basın toplantısında: “Şemsi Ağabey beni çok üzdü, onu bir abi, bir dost olarak gördüm. Aramızda duygusal bir yakınlık hiçbir zaman olmadı.” diye konuşmuştu.

filiz-aker-hayati.jpeg

Yine 1990 yılında, ‘Sürgün, adlı film çekimleri sırasında, bir kangal köpeğinin saldırısına uğrayan Filiz Aker’in, rol arkadaşı Berhan Şimşek’in elinde tuttuğu tüfeğin dipçiğinin burnuna çarpması sonucu burnu kırılmıştı.

Bu olayların ardından Vatan Şaşmaz cinayeti ile gündeme gelen Filiz Aker, 2009 yılında aşk yaşadığı Vatan Şaşmaz’ı takıntı haline getirdiği ve karşılık alamadığı için de 2011 yılında ilaçla intihara teşebbüs ettiği iddia ediliyor.

  1. Filiz Aker’in geçmişinden yola çıkarak Vatan Şaşmaz cinayeti için ne söyleyebilirsiniz?

    1. Psikolojisi bozuk olduğu için cinayet işlemesi normal karşılanabilir.
    2. Hangi sebeple olursa olsun sonuna kadar hatalı, kabul edilemez.
    3. Beni ilgilendirmiyor.
    7 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir