Medya, Sizce

Vatan Şaşmaz’ın Öldürülmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Sevilen sunucu Vatan Şaşmaz, dün akşam 20:00 sularında Beşiktaş’taki Conrad Otel’de öldürüldü. Eski manken Filiz Aker tarafından sırtından 4 kurşunla vurulan Şaşmaz, olay yerinde hayatını kaybetti. 55 yaşındaki Filiz Aker Şaşmaz’ı kurşunladıktan sonra aynı silahı kendi başına dayayıp intihar etti.

filiz-aker-kimdir-nereli.jpg

Olay gündeme bomba gibi düşerken, sabah saatlerinden itibaren olaya dair aydınlatıcı bilgiler gelmeye başladı. Cinayetin otel odasında işlenmesi başta bir yasak aşkı akıllara getirse de olayın çok farklı olduğu ve Vatan Şaşmaz’ın bir tuzak kurbanı oluğu ortaya çıktı.

filiz-aker-kimdir.jpg

Filiz Aker, 1,5 ay önce Conrad Otel’in 1130 numaralı odasını tutarak burada kalmaya başladı ve dün olayın öncesinde yeğeni Dora Ercan ile eşini otele davet ettiği belirlendi.  Beraber yemek yerlerken telefonuna gelen bir mesaj ile odasına çıkan Filiz Aker yeğenine yarım saate döneceğini söyledi. Teyzesinin dönmemesi üzerine onu arayan ancak telefonla da ulaşamayan Dora Ercan, otel güvenliğine haber verdi ve Aker’in odasına çıktı. Korkunç manzara ile karşılaşan Ercan ve otel görevlileri sağlık ekiplerine ve polise durumu haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri her ikisinin de ölümünü doğruladı.

vatan-sasmaz-kimdir.jpg

Polis tutanağında da yer alan bilgiye göre 2009 yılında Şaşmaz ve Aker arasında kısa bir ilişki yaşanmış ancak Şaşmaz tarafından bu ilişki sonlandırılmıştı. Platonik aşkı saplantı haline dönüşen kadın sürekli Şaşmaz’ı taciz ediyor ve evlenmek istediğini belirtiyordu. Ayrıca Aker’in Vatan’ı sürekli intihar etmekle tehdit ettiği hatta 2011 yılında ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Aile bireyleri olayı doğruladı

Filiz Aker’in o gün yanında olan yeğeni, teyzesinin platonik aşkını doğrulayan isim oldu. Vatan Şaşmaz’ın olayda bir suçunun olmadığını belirten ve teyzesinin bu platonik saplantılı aşktan kurtulamadığını belirten Dora Ercan, teyzesinin sürekli,  “Karısını boşayıp benimle evlenecek” dediğini ve bu hayalleri gerçek gibi yaşadığını belirtti.

Vatan Şaşmaz’ın dayısı da sabah basın açıklaması yaparak yeğeninin paranoyak bir kadının kurbanı olduğunu, onun karısına deli gibi aşık bir adam olduğun u belirtti. Aker’in yeğeninin gereken her şeyi açıkladığını belirten Şaşmaz’ın Dayısı, tüm ailenin acı haberle yıkıldığını belitti. Şaşmaz’ın eniştesi ise ünlü sunucu için, onun mesleği ve ailesinden başka şey düşünmeyen, terbiyeli ve saygılı bir insan olduğunu belirtti.

 

  1. Siz ne düşünüyorsunuz?

    1. Kendisi mesleğini hakkıyla yapan bir sunucuydu ağır bir kayıp oldu
    2. Olayın yansıtılandan daha karmaşık olduğuna inanıyorum.
    3. Sebepler ne olursa olsun 2 kişi öldü. Böyle düşünmek gerek
    4. Ölen başka bir vatandaş olsa olay çok farklı yansıtılırdı
    37 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir