Sizce, Spor

Ve asrın transferi gerçekleşti: Neymar PSG’de!

Katarlılara satıldıktan sonra yıldız transfer geleneğini sürdüren Paris temsilcisi, olmaz denileni başardı. Katarlılara satıldıktan sonra bugüne kadar Ibrahimovic, Edinson Cavani, Di Maria, Draxler, Hatem Ben Arfa, Dani Alves’ gibi yıldızları kadrosuna katan PSG, dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak gösterilen Neymar’ı da kadrosuna kattı. Neymar’ın da PSG’ye gelmeyi istemesi ile gerçekleşen transfer ile, transfer tarihinde bir rekor kırıldı. Tam tamına 222 milyon Euro.

neymar-kimdir.jpg

Bu transfer bedeli ile Manchester United’a transfer olan Paul Pogba’nin transfer rekoru (105 milyon Euro) ikiye katlanmış oldu. Artık, futbol tarihinin en fazla transfer bedeli ödenen futbolcusu Neymar!

Tam adı Neymar da Silva Santos Júnior 5 Şubat 1992’de Mogi das Cruzes’te (Brezilya) dünyaya geldi. Futbol hayatına Brezilya’da başlayan Neymar, 2013’te 57 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Brezilya’nın Santos kulübünden, İspanyol devi Barcelona’ya transfer olmuştu. Pozisyon olarak sol açık ve forvet olarak oynamaktadır. Yıldız oyuncu Barcelona forması ile çıktığı 186 maçta 105 gol ve 80 asistlik parmak ısırtan bir performans sergiledi. 25 yaşında olmasına rağmen kariyerine 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 tane İspanya La Liga Şampiyonluğu, 3 tane İspanya Kral Kupası Şampiyonluğu, 1 İspanya Süper Kupa Şampiyonluğu gibi başarılar eklemiştir.

neymar-psg-transferi.jpg

Şimdi herkesin merak ettiği, bu rekor transfer bedelinin oluşturacağı baskının, Neymar’ın futboluna olumsuz etki edip etmeyeceği.

  1. Sizce Neymar PSG’de başarılı olabilecek mi?

    1. Elbette
    2. Sanmıyorum
    3. Yanına Messi’yi de alırlarsa evet.
    13 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir