Seyahat, Yaşam

Venedik’te Yapmanız Gereken 10 Şey

Venedik, muhteşem köprüleri ve romantik havası ile masal diyarı gibi. Sanatı yoğun hissedeceğiniz ve sokaklarına hayran kalacağınız Venedik’te yapmanız gereken 10 şey:

İçerik Navigasyonu

Gondolla Venedik Keşfi Yapın:

Venedik’te gondol turu herkesin duyduğu ve mutlaka yapılması gereken şeyler arasında ilk sırada yer alıyor. Pahalı ve turistik bir aktivite olsa da bir daha gidemeyeceğinizi düşünürek mutlaka bu aktiviteyi gerçekleştirin. Böylece saklı kalan birçok güzelliği görebilirsiniz.

Dondurma Yiyin:

Sadece bir kez değil Venedik’te çokça dondurma yiyin ve lezzetinin tadına varın. Venedik’te dondurma gerçekten efsane.

Ara Sokaklarını Gezin:

Venedik’in ara sokaklarını gezin, kaybolun, fotoğraf çekin ve şehrin dokusunu aklınıza kazıyın. Dar sokaklar, tarihi doku ve sakin restoranlar harika bir görüntü oluşturuyor.

Yüksekten Venedik’e Bakın:

Campanile San Marco’ya çıkın ve Venedik şehrine yüksekten bakın. Yüksekten görülen manzara gerçekten harika. Sadece bu kule değil San Giorgio Maggiore kulesi de bir seçenek olabilir.

Opera Dinleyin:

Şimdiye kadar hiç operaya gitmediyseniz Venedik’te harika anlara tanıklık edebilirsiniz. Eğer gittiyseniz daha önce gittiğim opera mıydı diyebilirsiniz. La Fenice’ye gidin ve opera dinleyin.

Venedik Mutfağı Tadın:

Klasik İtalya lezzetleri yerine Venedik’te Venedik mutfağı tercih edin. Deniz ürünlerinden mürekkep balıklı spagetti Venedik’e özgüdür ve mutlaka yenmelidir. Tatlı içinse yine kendine özgü olan Fritelli Veneziana’yı tercih etmelisiniz. Bu da bir nevi donut.

Aqua Alta’yı Görün:

Burası dünyadaki en ilginç kitabevi. Bir kanal üzerinde ve kitaplar gondolların içinde yer alıyor. Bu ilginç yapıdaki kitapları görmeli ve kedilerini sevmelisiniz.

Müzeleri Mutlaka Gezin:

İtalya ve Venedik deyince mutlaka aklınıza tarih, sanat ve müze gelmeli. Çok fazla sayıda müzeye sahip olan Venedik’te müzeleri gezmeli ve tarihi dokusuna tanıklık etmelisiniz.

Karnaval Zamanı:

Eğer şubat ayında Venedik’e giderseniz Venedik karnavalına katılın ve maske takın.

Venedik Adalarını Keşfedin:

Sadece şehrin merkezinde dolaşmayın. Adalarını keşfedin. Torcello, Murano ve Burano gibi adalar birçok farklı tatil anısı biriktirmenize yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir