Kültür, Sanat

Viyana Opera Binası Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Viyana Opera Binası, Viyana’ya gittiğinizde ilk görmeniz gereken farklı ve muhteşem yerlerden biri. İster konsere gidebilir isterseniz de sadece müze olarak bu binayı gezebilirsiniz. Seçim sizin. İşte Viyana Opera Binası hakkında bilmeniz gerekenler:

İçerik Navigasyonu

1. Viyana Flarmoni Orkestrası:

Dünyanın en üstün sayılabilecek orkestrasına sahiptir ve senfonik bir müzik topluluğudur.

2. Koltuklardaki turistler için:

Opera, bale gibi etkinlikleri izlemek isteyen turistler için Viyana Opera Binası’ndaki koltukların arkasında monitör bulunuyor ve orijinal dilden çevrilerek farklı tercümelerde gösteri sunuluyor. Böylece her dilde gösterileri izleyebiliyorsunuz.

3. Savaşta zarar görmüştür:

Birçok bina ve yapıda olduğu gibi bu binada İkinci Dünya Savaşı sırasında oldukça zarar görmüştür. 1869 yılında açılan salon zarar sebebiyle kapanmış ve tam 10 yıl sonra yeniden açılmıştır.

4. Viyana Opera Binası’ndaki heykeller:

Bina içerisinde heykellere rastlayabilirsiniz. Bu görkemli ve mükemmel heykelleri Joseph Galler yapmıştır ve her biri bir sanat dalını temsil etmektedir. Bu sanat dalları resim, mimariden tiyatroya müziğe ve heykel, şiir, dansa kadar birçok sanatı barındırmaktadır.

5. Opera ziyafeti için:

Viyana Opera Binası’na gelmiş ve gezmişken opera da izlemek isterseniz ne yazık ki bilet bulamayabilirsiniz. Bu binadaki konserlerin biletleri aylar öncesinden tükeniyor ve her yıl milyonlarca turist ağırlıyor.

6. Opera izleyemezseniz:

Opera biletine sahip değilseniz üzülmeyin sadece müzeyi gezebilir ve ardından binanın arka tarafına geçerek projektörden gösteriyi izleyebilirsiniz. Bu şansı mutlaka elde etmelisiniz.

7. Viyana Opera Binası’na girerken giyilecek kıyafetler:

Eğer gösteri izlemeye geldiyseniz spor kıyafetler ile giremezsiniz, bunu unutmayın. Operada klasik kıyafet giyme zorunluluğu olduğundan dolayı klasik kıyafet giymelisiniz. Ancak yoksa ayakkta en tepeden opera izleyebilirsiniz.

8. Viyana Opera Binası yılda sadece 2 gün kapalı:

Bu görkemli bina yılda sadece 2 gün kapanıyor. Noel ve Paskalya. Bu günler haricinde her gün binayı gezebilir ve yılda yaklaşık 60 oyunu izleyebilirsiniz.

9. İlk olarak Mozart:

Bu binayı ve operayı zirveye taşıyan 25 Mayıs 1869 yılında Mozart olmuştur. Don Giovanni performansı Viyana Opera Binası’nı zirveye taşımıştır.

10. Şehir Genişleme Fonu:

Viyana Opera Binası, şehirde oluşan ‘şehir genişleme fonu’na yaptırılan ilk büyük binadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir