Dünya

Yabancı Ülkelerde Tüketilen En Tuhaf Yiyecekler

Dünya’da farklı kültür ve ırklara sahip birçok insan, bulunduğu bölgenin damak tadına alışmıştır. Türk mutfağında beğenmediğiniz kereviz, bamya gibi yiyecekleri, bu yazımızdaki yiyecekleri okuduktan sonra, kerevizi öpüp midenize indireceksiniz.

İşte dünyadaki en tuhaf yiyecekler

Kızarmış Tarantula

Büyük, tüylü ve çok zehirli bir örümcek türü olan Tarantula, Komboçya mutfağında kızartılarak tüketiliyor. Sarımsakla hazırlanan bir sosa batırılıp, kızgın yağda kızartılarak hazırlanan kızarmış tarantula, yiyen kişilerin söylediğine göre tadı tavuk eti gibi enfesmiş.

kizarmis-tarantula.jpg

At Ayağı

Çin, tuhaf yiyecekler konusunda türk damak tadınına göre bir numara. Çin’de nefes alan hemen hemen herşey yeniliyor. Bunlardan biri olan at ayağı, atın ayağının üst kısmında kalan et ve sebze sosları ile servis ediliyor. Çin’de, fiyatı biraz pahalı da olsa çok tüketilen bir yiyecektir.

Fare

Dünya’nın her yerinde yenilen fare, Kuzey Kore’de köyde yaşayan insanların tercih ettiği bir yemektir. Tadı tavuğa benzetilsede, yemek isterseniz sanırım gözlerinizin kapalı olması gerekecek!

Domuz Cenini Kızartması

Peru’nun geleneksel bir yemeğidir. Domuz cenini kızartması yemeği, domuz ceninlerinin özel bir yağda kızartılması ile hazırlanmaktadır.

Balut

Filipin mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında olan balut, ördek yumurtası’dır. Ama bildiğimiz rafadan ördek yumurtası değil. Ördek yumurtasının içindeki fetüs oluştuktan sonra, yani yumurtanın içinde ördeğin kemikleri oluşmaya başladığında toplanıp, kaynatılmaktadır. Kemikli yumurta yemek isteyenler için muhteşem bir tat!

balut-yemegi.jpg

Böcekler

Uzak Doğu’nun tuhaf yemekleri arasında olan böcekler, kızartılarak servis edilmektedir. Yerde görsek bile tiksindiğimiz çekirge, akrep, cır cır böceği gibi hayvanlar, Uzak Doğu mutfağının en sevilen yiyecekleridir.

Sannakji

Kore’de çiğ ahtapot sevenlerin tercihi Sannakji’dir. Canlı yavru ahtapotun üzerine özel bir sos hazırlanarak servis edilmektedir.

akrep-corbasi.jpg

Akrep Çorbası

Çin’in geleneksel çorbasıdır. Çorba hazırlanırken akrepler bütün kullanılır.

Casu Marzu

İtalya’da elit restaurantlar da servis edilen Casu Marzu, canlı sinek larvaları ile dolu bir koyun peyniri çeşitidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir