Kültür

Yağmur Yağarken Okumalık Rus Romanları

Kışın, kar yağarken yapılacak en güzel aktivitelerden biri kitap okumak. Battaniye altında, elinde kahvenizle sıcacık bir atmosfer oluşturup kitap okuyabilir ve ruhunuzun derinliklerine inebilirsiniz. Rus romanları da bu tarz atmosfer için en uygun romanlardan. İşte kışın okumalık birkaç Rus romanı:

İçerik Navigasyonu

Karamazov Kardeşler

Dünyada en başarılı romanlar arasında sayılan bu roman Dostoyevski’nin başyapıtı sayılıyor. Rusya’nın takip ettiği bir dava haline gelen Karamazov’un ölümünü okumalı ve sürükleyici tadı almalısınız.

Ana

Maksim Gorki bu kitabı Amerika’da kaleme alsa da bir başkaldırı romanıdır Ana. Yoksullukla mücadeleden yorulan ve insanlıktan çıkan bir kadının genç oğlunun işçi ve sosyalist olması ile tutuklanması bu kadının birçok şeyi değiştirmesine sebep olur. Başyapıt arasında yerini alan Ana pek çok dile çevrilmiş ve dünyada çok büyük yankılar uyandırmıştır.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

İlk olarak Türkçe’ye Atatürk zamanında çevrilen ve Atatürk’ün okuyarak hayran kaldığı bu roman daha sonra okullarda ders kitabı olarak okutulmuştur. Atatürk’ün döneminde okunan en ilgi gören romanlar arasında ilk sırayı alan Beyaz Zambaklar Ülkesinde; aydınların önderliğinde birçok meslekten kişinin dayanışma halinde ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmalarını konu edinmektedir. Kitap halen çok fazla okunmaktadır ve halen insanlığa örnek olarak davranışlar öğretmektedir. Grigoriy Petrov tarafından yazılan bu kitabı mutlaka okumalısınız.

Ve Durgun Akardı Don

1965 yılında Nobel ödülü alan bu kitap Mihail Şolohov’un büyük eseridir. Dört cilttir ve tüm kış sizi eve hapsedebilir. Bu kitap Birinci Dünya Savaşı’nda gerçekleşen Rus Devrimi’ni ve öncesini anlatarak tarafsız bir atmosfer sunar. Benzersiz betimlemelerin yer aldığı ve dünya edebiyatının en önemli eseri arasında sayılan bu romanı muhakkak okumalısınız.

Budala

Dostoyevski’nin herkes tarafından bilinen ve çokça okunan romanı Budala henüz okumadıysanız bu kış hemen alıp okumanız gereken kitaplar arasından olmalı. Kitapta Prens Mışkin, miras almak için bir yerden başka bir yere gider ve kendini birçok ihanet ve entrikaların arasında bulur. Ancak Prensin masumiyeti istediği toplumla tezattır. İyilik timsali olan Presn Mışkin’in hayatını kesinlikle okumalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir