Genel

Yaşayan En Karizmatik Kadınları Listeliyoruz

Karizmatik erkeklerden daha ilgi çekici olan şey şüphesiz karizmatik kadınlardır. İş dünyasında, önemli görevlerde daha çok erkekler bulunsa da, son dönemlerde kadınların da bu görevlere hakimiyeti artmaya başladı. İşte iş dünyasının 10 amazonu!

İçerik Navigasyonu

1) Banco Santander Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ana Botín

Ana Patricia Botin; Avrupa’nın en güçlü bankası Banco Santander’in ilk kadın başkanıdır. 4 Ekim 1960 doğumlu olan Botin evli ve 3 çocuk sahibi.

2) State Bank of India Başkanı Arundhati Bhattacharya

Hindistan’ın en büyük devlet bankasının Başkanı olan Bhattacharya, 61 yaşında. Mali olarak zor durumda olan bankanın karlılığını şimdiye kadar %60 oranında arttırdı.

3) Engie CEO’su Isabelle Kocher

Dünyanın en büyük özel elektrik şirketi Engie Enerji’nin CEO’su Isabelle Kocher, 50 yaşında.

4) Singapore Telecommunications Grubu CEO’su Chua Sock Koong

Asya’nın en güçlü iş kadınlarından biri olan Chua Sock Koong, Singapur’un en büyük telekom sağlayıcısının CEO’su ve 60 yaşında.

5) ICICI Bank CEO’su Chanda Kochhar

55 yaşındaki CEO Chanda Kochhar geçtiğimiz mayıs ayında Woodrow Wilson Küresel Vatandaşlık Ödülü’nü alan ilk Hintli kadındır.

6) Imperial Brands CEO’su Alison Cooper

50 yaşındaki Alison Cooper, Imperial’ı ABD sigara pazarının 3’üncü büyük şirketi haline getirdi. Cooper, Blu e-sigara şirketini ve Winston, Kool, Salem gibi markaları bünyesine kattı.

7) Güler Sabancı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi olan Güler Sabancı,14 Ağustos 1955 doğumlu. Sakıp Sabancı’nın yeğeni olan Güler Sabancı Boğaziçi Üniversite’si İşletme Bölümü mezunudur. TÜSİAD’ın ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

8) Temasek CEO’su Ho Ching

Temasek Holding’in CEO’su ve Singapur Başbakanı ve aynı zamanda Maliye Bakanı olan Lee Hsien Loong’un karısı; Ho Ching 1953 doğumlu.

9) SEB Group CEO’su ve Başkanı Annika Falkengren

Annika Falkengren 54 yaşında, İsveç bankası Skandinaviska Enskilda Banken’in 2005’ten beri Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görevine devam ediyor.

10) Walgreens Boots Alliance Genel Müdürü Ornella Barra

Walgreens Boots Alliance Genel Müdürü Ornella Barra 62 yaşında, asıl mesleği eczacılık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir