Spor

Yasemin Adar’a Sürpriz Evlilik Teklifi

Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar, müsabaka sonunda bir sürprizle karşılaştı. Müsabaka sonunda minderde sevgilisi Erdem Yiğit’ten evlilik teklifi alan Yasemin, şaşkınlığını gizleyemedi. Kameralar önünde Yasemin Adar’a elinde çiçek ve yüzükle bir dizi üzerine eğilerek evlilik teklifinde bulunan Erdem Yiğit, Yasemin Adar’dan eveti almayı başardı. Yasemin ise mutluluktan dolayı döktüğü gözyaşlarını gizleyemedi. Böylelikle, kazandığı altın madalyanın ardından bir de güzel bir sürprizle evlilik teklifi alan Milli sporcumuz sevincini ikiye katlamış oldu.

yasemin-adar-madalya.jpg

Ata sporumuz olan güreşte tarihi bir gün yaşadık. İlk defa kadınlarda bir güreşçimiz altın madalya kazandı. 75 kiloda minedere çıkan Yasemin Adar, finalde Vasilisa Marzaliuk’i (Belarus) 5-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye’ye bir ilki yaşatan Yasemin Adar, güreşte kadınlar şampiyonluğunu kazanan ilk sporcumuz oldu.

yasemin-adar.jpg

Kazandığı madalya sonrasında attığı Twitte Yasemin Adar, ödülünü tüm kadınlara armağan ettiğini söyledi. “Kazandığım bu madalya ezilen, öldürülen, şiddet gören, taciz ve tecavüz mağduru olan tüm kadınlara armağan ediyorum”

yasemin-adar-kimdir.jpg

Devlet yetkilileri de Yasemin’i kazandığı bu tarihi başarı dolayısıyla tebrik edenler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telgraf göndererek Yasemin’in başarısını kutladı.

Başbakan Binali Yıldırım’da milli güreşçimizi telefonla arayarak tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Askin Bak da güreşte altın madalya kazanan milli sporcumuzu arayarak başarısı için tebrik etti.

Sosyal medya da Yasemin’in bu başarısına kayıtsız kalmadı. İşte sosyal medyada Yasemin’in bu başarısına verilen tepkilerden bazıları:

Mevlüt Çavuşoğlu: Ata sporumuz güreşte yine tarihi bir başarı… Kadınlar 75 kiloda Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar kardeşimizi gönülden tebrik ediyorum.

çArşı: Tebrikler Güreşte ilk Kadın Dünya Şampiyonumuza…

Cansın be Yasemin Adar kardeş. Gönülden tebrikler.

ultrAslan: DÜNYA ŞAMPIYONU olan ilk kadın güreşçimiz; Yasemin Adar! Helal olsun sana!

AKUT: Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye’nin kadınlarda ilk dünya şampiyonu milli güreşçimiz Yasemin Adar’ı tebrik ederiz.

 Türk Polis Teşkilatı: Dünya şampiyonu ilk kadın güreşçimiz Yasemin Adar! Türk kadının büyük başarısı kutlu olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir