Eğlence

Yatak Odalarında Kullanılacak Aksesuarlar 

Yatak odaları insanların en rahat hissetmek istedikleri mekanlardır. Günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek, huzur bulmak için yatak odalarında vakit geçirirsin. Ancak yatak odaları en önemli alanlarımız olmasına rağmen diğer mekanlara göre daha az önemsenmektidir. Bu durum da yatak odalarına verilen önemi azaltmaktadır.

Evlerimizin en mahrem alanları olan yatak odaları  çok önemsenmesi gereken mekanlardır farkında olmasakta uyuyarak  rahatladığın dinlendiğin mekan hep yatak odasıdır. Bu yüzden yatak odanı seni rahatlatacak şekilde, düzenlenmeli dizayn edilmelidir.

İçerik Navigasyonu

Fazlalıklardan Kurtul

Yatak odasını düzenlerken  öncelikle yatak odasındaki fazlalıklardan kurtul. Yatak odaları fazlalıkların  depolanacağı alanlar değildir. Yatak odasında depolanan bütün fazlalıkları tek tek ortaya döküp yatak odasından çıkarman gerekir.

Yalınlık Ön Planda

Yatak odalarındaki fazlalıklardan kurtulduktan sonra zevkimize göre yatak odasını düzenleyebilirsin. Fazlalıklar olan yatak odaları göz yorucu olur. Dinlenmeye ençok vakit ayırdığın mekan yatak odasıdır. Dinlenmek istiyorsan eğer içine girdiğinde kendini rahat  hissedecek mekanlarda bulunman gerekir. Her akşam işten yorgun gelip en çok vakit geçirdiğin, en çok dinlediğin mekan yatak odası olduğu için en yalın, sade olması gereken mekanda yatak odası olmalıdır.

Küçük Aksesuarlardan Yararlan

Her bireyin kendine özgü zevkleri vardır. Kendinden bir şeyleri mekana katmak ister.  Kimileri romantiktir bu yüzden odasına  romantizmin renklerini taşır.  Pembeler kırmızılar  romantiklerin odasında en çok yer alan  renklerdir. Küçük çiçekler, tablolar, biblolar yatak odalarını canlandıracak, yatak odalarına renk katacak aksesuarlardır. Sende küçük ayrıntıları kullanarak odana hareket katabilirsin.

Renkleri Gücünden Yararlan

Yatak odalarında rengi çok önemlidir. Sadelik doğallık seviyorsan açık renklerden açık pembelerden, açık yeşillerden, açık grilerden yararlanmalısın.

Perdelere Dikkat

Perdeler odalara hareket katan aksesuarlardır. Odanın hareketli olması istiyorsan perdelerini dikkatli seçmelisin. Zevkine uygun perdeyi odanda kullanmalı, hem tarzını odana yansıtmalı, hemde  en çok sevdiğin renk ve desenlerle odana hareket katmalısın.

Tablolar Önemli

Odanda farklılık istiyorsan eğer tarzına uygun yararlanmalısın. Kendini yansıttığını düşündüğün tabloları odanın bir köşesinde kullanmalısın.

Fotoğraf Çerçeveleri Önemli

Yatak odan en mahrem alanın bu yüzden yatak odanda en sevdiğin fotoğrafları kullanabilirsin, duvarları sevdiğin fotoğraflarla süsleyebilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir