Eğlence, Moda

Yatak Odası Aydınlatmaları Hakkında Her Şey

Evlerimizde aydınlatmanın doğru kullanılması her zaman önemli bir kriter olmuştur. Fazla ışık ne kadar rahatsız bir görüntü oluşturursa az ışıkta o derece yanlış bir seçimdir. Evimizin odalarına göre ışık seçimleri uygulamak mantıklı olacaktır. Evimizin her yeri aynı oranda ışığı kaldırmaz. Peki, yatak odası aydınlatma nasıl olmalı. Yatak odası aydınlatmasını seçerken yatak odanızın genişliği, tavan lambasının yeterli olup olmayacağı, yatak odanızın rengi gibi kriterler büyük önem teşkil eder. Eğer tavan lambası yeterli ışığı sağlamıyorsa avize sayısı arttırılarak bu sorun çözüme kavuşturulabilir.

Yatak Odası Aydınlatma Çeşitleri

Yatak odası tavan lambaları eğer oda da yeterli ışığı sağlamıyor aşırı bir loş ışık veriyorsa bu sizin enerjinizi düşürecek ve hava kararmaya başladığında ise aradığınızı bulmakta zorluk çekmenize neden olacaktır. Loş ışık sevenler için aydınlatma çeşitliliğini arttırarak bu sorunu halledebilirsiniz. Birden fazla lamba kullanarak hangisini isterseniz onu açarak hem tasarruf sağlamış olursunuz hem de isteğiniz gerçekleşmiş olur.

Yatak odası yatak lambaları da kitap okumayı sevenler için oldukça önemli bir aydınlatma biçimidir. Yatağınızın başında duran komidine şık bir abajur ile bu sorunu çözebileceğiniz gibi eğer komidin koyacak yeriniz yok ise yatak başına mandallı lambalar buna alternatif çözüm olabilir.

Aydınlatma çeşitleri içerisinde son dönemin trendleri arasında sarkıtmalı lambalar dikkat çekiyor. Eğer geniş bir yatak odasına sahip iseniz yukarıdan özel bir tasarımla sarkıtılan lambalar başucunuzda olacak şekilde konumlandığında muhteşem bir görüntü yaratır. Duvar ışıkları da yatak odanızda kullanacağınız bir başka aydınlatma metodu. Bir tabloyu, bir çiçeği, bir vazoyu odaklamak için kullanacağınız duvar ışıkları yatak odanızı modern bir havaya sokacaktır. Yatak odası lambalarını seçerken sadece aydınlatmaya odaklanmak doğru değildir. Dekorasyon, renk gibi  kriterler sizin nasıl bir aydınlatma stili oluşturucağınıza yardımcı olacaktır. Alacağınız lamba modelleri hem kaliteli hem de kullanışlı olmalıdır. Odanızın tipine göre ışık seçimi sizin daha rahat etmenize sebep olacaktır. Bu nedenledir ki aydınlatma konusu evinizin en önemli işidir. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak yatak odanızı aydınlatmanız size başarılı sonuçlar verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir