Sağlık

Yaz Bitiyor! Peki, Kış Bakımına Hazır Mısınız?

Yazın ister tatile gidin ister gitmeyin, sıcak hava ve güneş ışınları cildimizi etkiliyor. Sık yapılan banyolar hem cildin hem saçın nem dengesini bozuyor. Yaz boyunca cildin ihtiyaç duyduğu bakımı yaptıysanız ne güzel. Peki, gelecek kış günleri için de hazır mısınız?

Cildimiz hava değişimlerinden oldukça kolay etkileniyor. 20’li yaşlardan itibaren kendini yenileme konusunda da zayıf düşen hücrelerimiz cildin erken yaşlanması ve cansız görünmesi gibi sorunlara sebep oluyor. Yazın güneşle yorulan cilt ve saç derisi eğer gerekli bakımı göremediyse kışın çok daha fazla zarara uğruyor. Kış dönemlerine özel cilt bakımı ve saç bakımı üzerine kolay uygulanabilir formülleri sizler için derledik.

avocado-maskes.jpg

Evde Peeling Uygulamaları

Yaz sonrası kuruyan ve yanan deri sebebi ile ölü deri hücreleri artış gösterir. Cildin hem hava alması hem de kendini yenilemesi için peeling uygulaması önemlidir. Bu konuda doğal mineralli kil ile peeling uygulaması oldukça yararlıdır. Bunun dışında Türk kahvesi telvesi ile pratik ve besleyici bir peeling uygulayabilirsiniz. İçtiğiniz Türk kahvelerinin telvesini atmayıp biriktirin ve haftada bir banyoda cildinizi ovalayarak canlılık kazanın. Bu kadar basit!

kisin-cilt-bakimi.jpg

Süt mucizesi

Yine evdeki malzemelerle kolayca hazırlayacağınız bir peeling ile de haftalık uygulama yapabilirsiniz. 5 çorba kaşığı süt, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 5 tatlı kaşığı toz şekeri karıştırarak macun kıvamına getirip sonra da cildinize uyguladığınızda canlılığı anında fark edeceksiniz. Bu peelingi yüzünüze de uygulayabilirsiniz.

yazin-cilt-bakimi.jpg

Avokado Maskesi

Hem yaza hem kışa uygulanabilir bu maske ile hem yüz hem de vücut derinizi canlandırmak mümkün. Vitamin ve mineral desteği ile cildi yumuşatırken sağlık da kazandırmaya yarar. Artık her mevsim bulması kolay olan avokadonun için ezerek 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Dileyenler yüz maskesi için kayısı yağı da tercih edebilir. Hazırlanan karışım cilde sürüldükten sonra 15 ila 20 dakika bekleyerek sonrasında bol su ile yıkayabilirsiniz. Eğer vücut için de kullanılacaksa 1 avokadoya 1 çorba kaşığı yağ oranında miktarı arttırabilir, etrafa bulaşmaması için streç film ile sarabilirsiniz.

Cildi korumak da önemli

Cilt için ihtiyacı olan bakımı yaptınız. Ancak canlılığını kazandırmak yetmez, ona iyi de bakmak gerek. Cildinizin canlılığını ve sağlığını kışın da korumak için;

  • Güneş kreminizi yüzünüzden eksik etmeyin.
  • En azından her duş sonrası vücudunuza nemlendirici sürün.
  • En az iki haftada bir peeling veya kese uygulayın.
  • Cildin ve saç derisinin doğal nemini kaybettirecek kimyasal sabun ve hijyen ürünlerini çok kullanmayın.
  • El sabununda PH dengesi cilt uyumlu ürünler tercih edin.
  • Beslenmenize dikkat edin
  • Kış aylarında da yazınki kadar su tüketmeye dikkat edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir