Gündem, Haberler

Yeni Başkan Mustafa Tuna’dan Gökçek’e Darbe; Halka Sorarız…

Ankara Büyük şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının ardından yeni başkan seçilen Mustafa Tuna; Gökçek’in yarım kalan, tamamlanmayan veya gerçekleştiği halde bir getirisi olmayan projeler hakkında detaylı incelemeler yapıyor. Bu projelerden en büyüğü olan Ankara’ya da bir göl getirilmesini kapsayan Kanal Ankara projesini geçtiğimiz günlerde maddi israf olarak değerlendirerek iptal edildiğini açıklamıştı. Gökçek’in dev proje diye adlandırdığı, büyük bir ihtişamlı açtığı Ankapark çok talep görmediği için her an durdurulabilir.

Mustafa Tuna; Gerekirse Millete Sorarız…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna; büyük bir beklenti ile yapılan ‘Ankapark projesi’ için taliplisi olmadığı gerekçesi ile durdurulabileceğini açıkladı. Proje hakkında ‘Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Ankapark ile ilgili bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız’ ifadelerini kullandı.’ Emsal artışı olmadığını, öldüğünü ve genel planda bir şey olabileceğini söyledi. İhtiyaca göre değerlendirilerek, kentsel dönüşümlerin olabileceğin ifade etti.

Ankapark’a Ne Kadar Para Harcanmıştı?

Yeni Başkan Tuna’nın açıklamalarına göre Ankapark için 2 milyar TL’ye yakın para harcandığı ve farklı birimler tarafından işin tamamlandığı belirtildi. Henüz hesapların devam ettiğini fakat nereye ne kadar aktarıldığına dair rakamların ellerinde olduğunu söyledi.

Mustafa Tuna Büyük Projeleri Yapmadan Önce Halka Danışıyor

Sincan’da bu gibi işleri millete sorarak yaptığını söyleyen Tuna; herkesin de bu durumdan mutlu olduğunu belirtti. Örnek verdiği bir Pazar yeri ile ilgili olarak; ‘Bir pazar yeri vardı. Pazar günleri pazar kuruluyordu, şehir kitleniyordu millet illallah etmişti. Bir anket yaptırdım. Millete ne istiyorsunuz dedik, muhtelif şeyler geldi. Baktık otopark ve park isteyen çoğunlukta altını otopark üstünü de park yaptık. Pazarcılar zıpladılar imza kampanyası yaptılar bir tane vatandaş da onlara destek vermedi. Ankapark ile ilgili de bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz diye sorarız.’ Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir