Kadın, Yaşam

Yeni Doğan Bebeğin Uykusu İçin İpuçları

Yeni doğan bebekler ilk başlarda uzun uzun uyurlar uyanmakta zorluk çekerler iki üç haftadan sonra ise size düşen görev onları daha fazla uyutmak olacaktır. Uykusu gelen bebeği hiç oyalanmadan ağlamasına fırsat vermeden uyutmaya başlamanız gerekebilir. Aksi takdirde sizin için zor olacaktır ve her zaman için altı temiz uyutunuz. Böylece rahatsız olup uyanmaz. Uyuma aşamasını en sağlık ortamda yapmanızda fayda vardır. Yeni doğan bir bebeğin bağışıklık sistemleri tam olarak çalışmadığından her daim temiz ortamda çocuğunuzu uyutun. Sizlere görmeye gelen misafirlerin bile yanından kalkarak çocuğunuzu temiz bir ortamda uyutmaya gidebilirsiniz. Çünkü siz yeni anne olmuş birisiniz. Bu hareketler hiçbir zaman hor görülmeyecektir.  Yeni doğan bebek uykusunu sizler için derledik.

İçerik Navigasyonu

    1. Bebeğinizi Kundağa Sararak Uyutabilirsiniz

Böylece kendisine anne karnında gibi hissedecektir alıştığı anne karnında güvende ve huzurlu uyku uyuyacaktır. Sıçrayarak uyanmasını da azaltacaktır. Bu sayede bebek uykusunu tam alacaktır. Uyandığı sırada mızmızlanmayacaktır.

  1. Bebeğinize geceyi ve gündüzü ayırt ettirerek uyutabilirsiniz

Doğmadan önce annesinin günlük hareketleri ile sallanarak uyuyan bebekler gece anne hareketsiz kalınca uyanırlar. Doğduktan sonra da bu tam tersi olmalıdır. Bunu ayırt edebilmesi için gündüzleri aydınlık ve gürültülü bir ortam yaratın gece ise daha karanlık sessiz sakin bir ortam oluşturunuz. Bebeğiniz bu sayede anne karnında olduğu gibi bir düzen içinde yer alacaktır. Daha rahatlamış bir şekilde uykularını sürdürecektir.

  1. Bebeğiniz için gündüz uykusunu kısa tutunuz

Gece daha rahat ve huzurlu uyuması için gündüz çok uyuyup uykusunu almasını engelleyiniz. Bunu için onu oyalayacak ve ilgisini çekecek şeyler bulunuz. Şarkı söyleyin ya da gezmeye götürün. Bu sayede sizlerde geceleri rahat bir şekilde uyumuş olup sabahları yorgun kalkmamış olursunuz.

  1. Bebeğinizi yatağa düz yatırmayınız

Yeni doğmuş bebeklerde yapılan sık ve büyük yanlışlardan biridir bebeğinizi yatağa düz değil hafif yan yatırınız. Böylece gece tıkanmaz ve daha rahat uyur. Çoğu doktorunda söylediği yatağa hafif yan yatırarak belli dakikalarda ters yönlü olarak bebeğinizin yerini değiştiriniz. Bu sayede kafatasında eğrilikler olmayacaktır.

  1. Bebeğiniz uykusu gelmesi için hafifçe sallayabilirsiniz

Eğer uyumakta zorluk çekiyorsa onu hafifçe sallayabilir veya sırtına hafifçe dokunarak pışpışlayabilirsiniz. Fakat sallanmadan da uyuyorsa sallamaya alıştırmayınız. 4 aydan sonra da bu alışkanlığına son veriniz. Sallamadan uyutmaya alışması daha sağlıklı olacaktır. Tıbben de sallamanın çokta faydalı olduğu söylenmiyor. Çoğu doktorun normal şartlar altında bebeklerinizi uyutun dediklerini unutmayınız.
Bu aşamalar sayesinde bebek nasıl uyutulur sorusuna cevap vermiş olduk. En güvenilir bilgiyi almak için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir