Gündem, Haberler

Yerde Yatan Kadına Copla Dayak Atan Polislerin Görevden Alınmasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Antalya’nın en büyük ilçelerinden olan Alanya’da yerde baygın halde yatan bir kadına iki polis memuru tarafından cop ve tekme kullanarak dayak atılması olayının sosyal medyada yayılmasıyla olaya karışan polis memurları belirlenerek görevleri ellerinden alındı.

antalya-da-kadina-polis-siddeti.jpg

İçerik Navigasyonu

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Sosyal medyada çok tepki çeken görüntülerin başlangıcında bir kadın baygın halde yatarken yanına polis üniformalı 2 kişi yaklaşıyor. Bir süre kadınla konuşan polislerden birisi kadın yerden kalkmayınca kadına tekme atma yöntemini kullanarak kaldırma teşebbüsünde bulunuyor. Yerde yuvarlanan kadına tekme atmaya devam eden aynı polis ardından cop ile kadına olan saldırısına devam ediyor. Kadının bağırışları ve kalkamaması üzerine saçından çekerek sürükleyen polisin kaldırmayı başaramadığı kadın yerde yatmaya devam ediyor. Bir dakikadan fazla süren olayda yerde yatan kadın bir çok tekmeye ve cop saldırısına maruz kaldığı çekilen video görüntülerinde açıkça görülmekte.

Sosyal Medyada Hızla Yayıldı

Yakınlarda bulunan bir evde yaşayanlar tarafından kayda alınan video sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Yaşananlara tepki gösteren kişiler sayesinde tepkiler ve şikayetler çığ gibi büyüdü. Pek çok kişinin tepkisiz kalmadığı bu olay sosyal medyada hızla yayılarak Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkililerine kadar ulaştı.

antalya-da-yabanci-kadina-siddet-uygulayan-polisler-aciga-alindi.jpg

Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sosyal medyada görüntüleri yayınlanan olayla ilgili soruşturma yapıldığı belirtildi. Soruşturmada ortaya çıkan bilgilere göre yabancı uyruklu olduğu öğrenilen kadına iki polisin şiddet uygulayarak kötü muammelede bulundukları belirlenirken görüntülerden tespit edilen iki polis memurunun görevlerinden alındığı kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca şiddete maruz kalan kadının bulunarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği ve olayla ilgili ifadesinin alındığı bildirildi.

Kötü Muammele Suçundan Adli Soruşturma

Yerde yatan kadına yapılan kötü muammele ilgili gelen tepkiler ve talepler üzerine açıklama yapan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı olayın tarihi ve saati bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Yaşananları darp olayı olarak ifade eden açıklamada olayı gerçekleştiren polisler hakkında “Kötü muamele” suçu nedeniyle adli soruşturma sürecinin başladığı belirtildi.

  1. Polis Memurlarının Cezalandırılması Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?

    1. Görevden alınmaları çok doğru bir karar olmuş, başka cezalar da uygulanmalı
    2. Nedeni ne olursa olsun bir kadına bu yapılmamalı
    3. Neden bunu yaptıkları öğrenilmeliydi
    4. Kararsızım
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir