Geyik, Sinema, Sizce

Yerli Shameless ‘Bizim Hikaye’ Sizce Tutar Mı?

Yerli Shameless ‘Bizim Hikaye’ Sizce Tutar Mı?

Popüler yabancı dizilerden uyarlama yapılmasına pek çok kez şahit olduk. Ancak bu seferki uyarlama herkesin diline düşecek kadar uyumsuz bir uyarlama olacağa benziyor. Amerika yapımı Shameless dizisi, bizim kültürümüzden oldukça uzak, biraz terbiyesiz biraz edepsiz bir dizi. Ancak bu özellikleri kenara bırakıldığında, tam bir Türk dramı kalıyor geriye ki, bu durum yapımcıların dikkatini çekmişe benziyor.

shameless-turkce-uyarlamasi.jpg

Konunun özünde dram var!

Alkolik bir babanın sorumsuzluğu içinde yoklukla büyüyen kardeşlerin dramı, orijinalinde pek drama olarak yansıtılmıyor. Bizim Hikaye de ise yayınlanan fragman ağır bir dram dizisi ile karşılaşacağımız yönünde sinyaller veriyor.

Dizinin oyuncu kadrosu beğeni ile karşılandı. Başrolde yabancı uyarlamasında Fiona karakterini yerli versiyonun da Hazal Kaya canlandıracak. Güzel oyuncuya, Burak Deniz ve Reha Özcan’ın eşlik etiği dizi Fox Tv’de yayınlanacak.

yerli-shameles-tutar-mi.jpg

Dizi ülkemizde olduğu kadar dünyada da uyarlaması ile konuşulacağa benziyor. Dizinin başrolündeki Emmy Rossum twitter hesabından, şaşkınlığını yansıtan bir paylaşım yaptı. İster beğenilsin ister gereksiz bulunsun, Bizim Hikaye adından oldukça söz ettiriyor. Dizinin adı çok bilinmese de yerli Shameless olarak iyi nam saldı diyebiliriz. Öyle ki Shameless izlemeyenler bile bu uyarlamaya yorum yapmadan geri duramıyor.

Sosyal medyada bu kadar eleştiri yapılmasına tepki gösteren bir kesim de bulunuyor. Hikayenin Türk toplumunda da benzerlik taşıyan ana hikayesinin alındığı ve Amerikan alt kültürünün temizlendiğini iddia edenler de az değil. Aradaki fark hakkında bilgisi olmayanlar dizinin isimleri arasında bile bu farkı anlayabiliyorlar. Shameless (Utanmazlar) ve Bizim hikaye!

  1. Peki dizi uyarlaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    1. Dizi ülkemizde tutar, zira drama yüklü.
    2. Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler.
    3. Her diziyi de uyarlamayın, biraz da siz üretin.
    4. Bu dizi kesinlikle tutmaz.
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir