Yaşam, Yemek

Yeşil Soslu Makarna Tarifi

Makarna denilince aklımıza gelen ilk şey İtalya’dır. Lezzetli makarnalarıyla ünlü bu ülke tüm dünyada bu alandaki şöhretinin hakkını da sonuna kadar vermektedir. Fusilli, tagliatelli, spaghetti gibi birçok çeşidi olan özellikle Lazanya’yla dünyaya nam salan makarnalar neredeyse her evde tüketilmektedir. El yapımı olmaları nedeniyle çok leziz olan makarnalar onlara asıl lezzetini veren çeşit çeşit soslarıyla damaklara hitap eden öğünler için birebirdir. İtalyanlar yapıyorsa biz neden yapamayalım düşüncesinden yola çıkıp makarnalarımızda farklı soslar denerken ortaya çıkan yeşil soslu makarna tarifleri tadına bakmak isteyeceğiniz ve sonra vazgeçmek istemeyeceğiniz türdenler. Üstelik yeşil soslu makarna tarifi için yalnızca tek bir alternatifiniz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çeşit çeşit yeşil soslu makarnalar mevcut özellikle ıspanaklı, brokolili, kabaklı olabileceği gibi sizlere en çok bilinen ve sevilenden bahsedeceğiz.

Fesleğenli Makarna

Malzemeler

  • 1 paket makarna 50 gr.
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Sosu için

  • Taze fesleğen
  • Süt kreması 200 ml.

Hazırlama Süreci

20 dakika

Nasıl Yapılır?

Makarna Hazırlığı

Eğer gerçek bir İtalyan lezzeti istiyorsanız makarnayı yalnızca 3 ya da 5 dakika haşlamalısınız, diri diri ağza gelen makarnanın tadını bu şekilde alabilirsiniz. Ancak fazla pişmiş istiyorsanız makarnayı 15 dakika boyunca suda haşlayın. Haşlama suyuna birkaç damla zeytinyağı ilave etmek makarnalarınızın tane tane olmasını sağlar.

Sos Hazırlığı

Yeşil soslu makarna tarifi için fesleğenlerimizi çok küçük doğruyoruz . Kremayı ocağa koyduktan yaklaşık 2 dakika sonra yani kaynamadan alıp fesleğenlerimizle karıştırıyoruz. Haşlanmış ve soğuk sudan geçirdiğimiz makarnalarımızı biraz tereyağında çevirdikten sonra sosumuzla buluşturuyoruz. Sosun kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Koyu kıvamlı olsun isterseniz daha çok fesleğen ve daha az krema kullanabilirsiniz. Daha sıvı bir sos için ise krema miktarını artırmanız yeterli olacaktır.

Pişirme Süresi

15 dakika.

Kaç Kişilik

4-6 kişilik

Servis Önerisi

Yeşil soslu makarna tariflerini yalnızca içecekle tamamlamanızı öneririz. Çünkü makarna doyurucudur ve sosu da olduğu için ekstra bir şey eklemek lezzetinin öne çıkmasına engel olur.

Kaç Kalori

Bir porsiyon 290 kcal’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir