Haberler, Spor

Yıldız İsmin Kardeşi Galatasaray’ın Takibinde

2017-2018 sezonunun 8. haftasına lider olarak giren Galatasaray’da farklı yetenekleri bulma konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda genç ve yetenekli futbolcular scout ekibi olarak bilinen yetenek avcısı ekibi yoğun bir çalışma yürütüyor. Belirlenen adaylar arasında Galatasaray’da bulunan bir yıldız oyuncunun kardeşi de var.

Tolcay Ciğerci Galatasaray’ın Takibinde

Galatasaray Başkanı’nın genç yeteneklerin bulunması ve Galatasaray’a kazandırılması gibi konularda görevlendirdiği ve Galatasaray Sportif Direktörü’nün destek verdiği çalışmayla birlikte Galatasaray’ın yetenek avcısı ekibi farklı liglerde oynayan Türk futbolcuları araştırarak yetenekli oyuncuları belirlemeye çalışıyor. Bu çalışmalar esnasında Galatasaray’da futbol yaşamını sürdüren Tolga Ciğerci’nin kardeşi olan Tolcay Ciğerci ekibin dikkatini çekti.

Almanya 2. Liginde bulunan Greuther Fürth takımında forma giyen Tolcay Ciğerci 10 numara olarak ifade edilen mevkide oynuyor. Liglerin başlamasının üstünden uzun zaman geçmemesine rağmen yaptığı 4 asistle takımına katkı sağlamış durumda. Futbolda en etkili mevki olarak kabul edilen 10 numara pozisyonu dışında orta sahada ve başka mevkilerde de oynayabilen oyuncu farklı oyun tarzlarına uyumlu olarak oynayabilme özelliğine sahip. Yetenek avcısı ekibinin yaptığı araştırma ve gözlemleri sonucunda Tolcay Ciğerci’nin yüksek bir fizik gücü olduğu ve başarılı pas yüzdesinin beklenenin çok üstünde olduğu varılan sonuçlar arasında.  Tolcay Ciğerci Türkiye U18 takımıyla iki maça çıkma başarısını göstermiş birisi olarak da dikkat çekiyor. Yetenek avcısı ekibi tarafından takip edilen futbolcu şu anda 22 yaşında.

Gözlemler Devam Edecek 

Galatasaray Scout ekibi tarafından yakından takip edilen Tolcay’ın Temmuz 2017 tarihinde katıldığı Greuther Fürth takımıyla Temmuz 2019 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu durum Tolcay ile ilgili değerlendirme sürecinde acele edilmemesine sebep olurken ekibin Türk oyuncuyu izlemeye devam edeceği gelen bilgiler arasında. Oyuncunun performansının ısrarlı takibi ve gelecek raporlara göre Tolcay Ciğerci’nin Galatasaray klubüne transfer olup olmayacağı netlik kazanabilir. Oyuncunun sözleşmesi olmasına rağmen devre arası veya sezon sonu bir transfer isteği yapılabileceği iddiası Galatasaray kulislerinde konuşulanlar arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir