Seyahat, Yaşam

Yunan Adalarına Gitmek İçin 10 Sebep

Yüzlerce adası ve birçok gezilecek yere sahip olan Yunanistan, uygun fiyatlarla gidebileceğiniz yurtdışı seyahatleri arasında bulunuyor. Ayrıca ülkemize yakınlığı sebebiyle de çok yabancılık çekmeyeceğiniz kültürel alışkanlıkları sizi bir anda Yunan adalarında tatile alıştırıyor. İşte Yunan adalarının muhteşemliği ve gitmek için 10 sebep:

İçerik Navigasyonu

Lezzetli yemekler:

Ülkemizdeki kadar çok çeşitli ve damak tadımıza uygun lezzetleri Yunan adalarında yiyebilirsiniz. Kendinizi evinizde gibi hissederek birçok lezzetin tadına bakabilir ve tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Yunan salatası bir efsanedir.

Plajlar:

Muhteşem plajlar için uzaklara gitmenize gerek yok. Maldivler yerine Yunan adalarını tercih edin ve pırıl pırıl beyaz kum ve turkuaz rengi denizin tadını çıkarın.

Bilinmeyen adalar o kadar çok ki:

Şimdiye kadar sadece Santorini, Mykonos ya da Rodos adalarını duymuş olabilirsiniz. Ancak Yunanistan’da yüzlerce ada mevcut. Ada cennetinin bilinmeyen Hydra ya da Ikaria gibi yerlerini keşfederek özel olduğunuzu hissedebilirsiniz.

Romantik bir tatil için:

Eğer aradığınız sevdiğinizle birlikte romantik bir tatil geçirmek ise tam yerine geldiniz demektir. Yunan adaları manzarası, doğası ve yemekleri ile oldukça romantik anlar geçirmenize neden oluyor. Özellikle volkanik bir ada olan Santorini tarifsiz.

Gün batımı keyfi:

Yunan adalarının hemen hemen hepsinde harika bir gün batımına şahitlik edebilirsiniz. Huzurun başka bir adı olan bu manzaraya kavuşmak için Yunan adalarına gitmelisiniz.

Sokaklarda kaybolmak:

Ada sokakları hem mis gibi hem de bembeyaz badanalı evleri ile şahane fotoğraf kareleri oluşturuyor. Siz de Yunan adaları sokaklarında kaybolabilir ve tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ulaşım:

Ülkemize yakın olduğunu da unutmadan ulaşımın ne denli kolay olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Kolay kapı vizesi işlemleri ve rahat ulaşımı ile Yunan adalarını tercih edebilirsiniz.

İngilizce pratiği:

İngiltere’ye gitmeden pratik yapma fırsatını Yunan adalarında bulabilirsiniz. Hemen hemen herkes kendi arasında bile İngilizce konuşuyor ve siz harika bir fırsat yakalıyorsunuz.

Ucuz:

Birçok kişi için en önemli sebeplerden biri Yunan adalarının ucuzluğu. Mükellef bir sofra için Türkiye’den çok daha az bir ücret ödeyebilirsiniz.

Hem yurtdışı hem yurtiçi gibi:

Ülkemize yakınlığı sebebiyle aynen böyle hissedeceksiniz. Yurtdışı gibi ama yurtiçindeymişsiniz hissi. Bu hissi tatmak oldukça da eğlenceli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir