Eğlence, Geyik

Yurt Dışında En Çok Bilinen Türk Otel Zinciri Hangisi?

Yorucu bir şehir hayatı içinde oradan oraya savrulurken sık sık önlerinden geçtiğin, yol tariflerinde fütursuzca kullandığın (Dedeman’ın arkasındaki sokak, Titanic Hotel’i sağına alıyorsun gibisinden), yağmurlu bir günde önünden geçerken veya soğuk havada yorgunluktan bitap düşmüş bir şekilde saatlerce otobüs durağında beklerken fitness salonlarında spor yapan bay ve bayanlar ile göz göze geldiğinde “millet ne hayatlar yaşıyor” dediğin o lüks oteller uluslararası alanda da can yakıyor. Rixos, Dedeman, Divan, D Hotels & Resort, Kaya Hotels, Titanic, Pens Group ve The Marmara bu alanda birbiri ile yarışıyor. Peki şampiyon kim?

divan-otel.jpg“Yılların tecrübesi Divan Otel’dir” diyenler

İlk Türk otel zincirlerinden biri olan Divan, yurtdışında Azerbeycan, Irak ve Gürcistan gibi yakın coğrafyada hizmet veriyor olsa da uluslararası bilinirlik anlamında malesef zirvede yer almıyor. “Seni de bu sahalarda daha aktif görmek istiyoruz Divan! ” diyor; kendisine hayatta başarılar diliyoruz.

“Titanic batmadı, kalbimizde yaşıyor”

Türkiye’de pek çok dikkat çekici oteli bulunan Titanic Hotels’in Almanya’da da üç adet oteli bulunuyor. Avrupa’da yerini başarıyla almış olsa da en çok bilinen Türk otel zinciri olması için bir miktar daha çabalaması gerekiyor.

rixos-hotel.jpgRixos diyenleri görelim

Evet, doğru bildin! Türkiye Otelciler Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre yurtdışında en fazla oteli bulunan Türk firması Rixos olup sadece Mısır’da üç adet oteli bulunuyor. Rixos Seagate Sharm, Rixos Sharm El Sheikh ve Rixos Alamein isimli bu otellerin yanı sıra aynı grubun Hırvatistan’da Rixos Libertas Dubrovnik isimli bir oteli daha bulunuyor. O da yetmiyor ve grubun bir diğer oteli olan Rixos Flüela Davos ise İsveç’te yer alıyor. “Davos’a gelmem” diyorsan, Rixos Krasnaya Polyana Sochi otel seni Rusya’da da yalnız bırakmıyor. Bunlara ek olarak Rixos grubunun Gürcistan’da 1 tane, Kazakistan’da ise 4 tane daha oteli bulunuyor.

Şampiyon belli ikinci kim?

Sayılı otel zincirlerinden D Hotels & Resort’un yurtdışında 4 adet, Dedeman’ın 2 adet, Pens Group’un 1 adet, The Marmara’nın 1 adet oteli bulunuyor. Kaya Hotels ise yatırımlarını yurtdışında tek bir ülkede yoğunlaştırarak İran’daki 11 adet oteli ve KKTC’de bulunan 1 adet oteli ile biliniyor. Bu durumda hemen hemen denk sayılabilecek rakipler arasından henüz bir ikinci seçmek çok da kolay gözükmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir