Haberler, Teknoloji

Yurt Dışından Telefon Getirenler Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın…

Zamanımız 21. yüzyıl ve teknoloji çağındayız. Evlerde, okullarda ve iş yerlerinde, kısacası her yerde teknoloji aletleri hüküm sürmüş durumda. Bunların başında da mobil cihazlar gelmektedir. Özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar o kadar fazlalaştı ki, artık herkeste görmek mümkün.

Eskiden ekstra eşyalardan olan akıllı telefonlar şimdi ise bir ihtiyaç haline gelmiş, herkesin cebine girmeyi başarmıştır. Fakat şunu belirtmeliyiz ki telefonlar geliştikçe parası da artmaktadır. Mesela şuan güzel bir telefonun fiyatı, askeri ücret maaşının iki katı durumundadır. Bu paranın yüksek olmasının bir diğer sebebi ise de Türkiye’de olmasıdır.

Türkiye’de pek fazla telefon üretilmediğinden dışarı ülkelerden getirmekte ve bu getirme sürecinde ise üzerine paralar eklenmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki telefonların fiyatı diğer ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu farklıktan rahatsız olanlar ise yurt dışından telefon getirmekte ve daha az ücret ödemektedir. Fakat geçtiğimiz günlerde yurt dışından gelen telefonlar hakkında uyarı geldi ve telefon alırken dikkatli olunması söylendi.

Yurt Dışından Telefon Getirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Bir telefon yurt dışından geldi ise 4 ay kullanabilirsiniz, fakat bu süreç bittiğinde telefonunuzu kayıt ettirmelisiniz, aksi takdirde herhangi bir iletişim için telefonunuzdan yararlanamazsınız.
  • Yurt dışından gelen cihazların IMEI’ YA sahip olup olmadığı öğrenilmelidir. Eğer var ise kontrol edilmelidir ki kaçak olup olmadığı ortaya çıksın.

IMEI Nedir ve Nasıl Öğrenilir?

  • IMEI her telefonda bulunan seri numarasına verilen isimdir. Bu seri numaraları ile telefon resmiyete geçmekte ve her hangi bir sıkıntıda bu kod ile müdahale edilmektedir. Ayrıca, IMEI bilginizi kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ederiz, çünkü yurt dışından gelen telefonlar bu kodları kopyalayarak kaçak telefon üretmektedir.
  • IMEI bilgisini öğrenebilmek çok basittir. Tek yapmanız gereken telefonunuzdan *#06# tuşlayıp aratmanızdır.

Telefon Kaydı Nasıl Yapılır?

  1. Yurt dışından gelen telefonlar için harç ödeme ücreti ödenir. (149.20 TL)
  2. Ödemeden sonra abone kayıt merkezlerinden veya e-devletten başvuru yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir